TA ETT HUNDPORTRÄTT

Teknik 24 mar 2016

Hämta din kamera och ta perfekta djurbilder

TaEttHundportratt-Wordpress

Fotografen Mel Taylor specialiserar sig på husdjursfotografering och vet en hel del om att ta bra hundbilder. Mel har ett antal objektiv i sin kameraväska, men hon föredrar att fotografera hundar med ett långt zoomobjektiv. Hennes favoriter är hennes två 70-200 mm- och 100-400 mm-objektiv.

LÄS MER: Starta ett djurprojekt

”Jag brukar använda en bländare på mellan f/4 och f/8 när jag fotar hundar”, säger hon. ”Det är viktigt att ha tillräckligt med skärpedjup för att få hunden skarp medan bakgrundsdetaljerna blir oskarpa. f/5,6 är det jag använder för en ensam hund för att få nosen och ögonen i fokus.”

www.meltaylorphotography.co.uk

Sätt igång

  • Om du tar actionbilder av din hund ska du se till att du har en tillräckligt kort slutartid för att frysa rörelserna.
  • Var inte rädd för att bli smutsig eller blöt. ”Gå ner på marken till hundens ögonnivå istället för att fota nedåt”, säger Mel.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.