Nikon släpper två nya CoolPix-kameror

Kompaktkameror 5 sep 2011

Nikon lanserade nyligen en rad kameror, och en av nykomlingarna heter CoolPix S1200pj. Pj i modellbeteckningen står för Projection, och det innebär att kameran har en inbyggd projektor precis som föregångaren CoolPix S1100pj. CoolPix S1200pj har en projektorlampa som är 20 lumen starkare än föregångaren och erbjuder även en anslutning för iOS-enheter som iPad och iPhone. Alternativen för att dela med sig av filmer och bilder har alltså nu blivit fler.

CoolPix S1200pj har en CCD-sensor på 14 megapixlar och ett Nikkor 5x zoomobjektiv på motsvarande 28-140 mm. Kameran klarar dessutom att filma i HD-upplösning (720p).

Ytterligare en kameranyhet från Nikon är CoolPix S100, vilket är en kompaktkamera med 16 megapixels sensor och en 3,5-tums OLED-pekskärm, ett 5x zoomobjektiv på motsvarande 28-140 mm. Kameran är speciellt utformad för dig som vill ha en lätthanterlig kamera och som är enkel att bära med sig. Kamerahuset är endast 18,1 mm brett, och får enkelt plats i en ficka eller handväska.

CoolPix S100 erbjuder en ny funktion för 3D-fotografering. Det dedikerade 3D-fotograferingsläget kombinerar nämligen två bilder som tas från olika positioner för att skapa en 3D-bild som kan visas på TV-apparater och datorer med 3D-funktion. Kameran klarar även av att filma i full-HD-kvalitet (1080p) med stereoljud.

Funktionen Easy Panorama som CoolPix S100 är utrustad med erbjuder fotografering i 360° och 180°. Genom att panorera vertikalt eller horisontellt genom ett landskap tar kamerans CMOS-sensor en snabb serie med bilder som sätts samman så att ett panorama skapas i realtid.

CoolPix S1200pj erbjuds i färgerna svart och rosa och kommer att kosta cirka 4 190 kronor. CoolPix S100 kommer färgerna rosa, svart och rött, och priset kommer att hamna på cirka 2 590 kronor. Bägge kamerorna går att köpa när du läser det här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.