Canon Special

CAGU-1702-A-001-A

CanonGuiden 2-2017

Ett nytt nummer av CanonGuiden är här!

I kapitlet Kamerateknik får du ta del av en snabbkurs för Canon, där vi bland annat går igenom kamerans anatomi, exponering, komposition, utrustning, fokusering och det digitala arbetsflödet. Men avfärda inte artikeln som läsning för nybörjaren; det finns tips även för den redan inbitna fotografen. Du kan även fördjupa dig i nattfotografering, i en artikel där vi ger dig 25 tips till hur du tar tillvara fotomöjligheterna efter mörkrets intrång.

Du får även ta del av 13 projekt där vi sätter både din fantasi och dina kamerakunskaperna på prov. Vi lovar att du kommer ha riktigt roligt på vägen.

Vi har även pratat med Timothy Allen, en prisbelönt resefotograf som skapade sig en karriär på ett något annorlunda sätt.

Vi tar även reda på vilken molnlagringstjänst som ger dig mest för pengarna, vilken HDR-mjukvara som är bäst och vi tittar även närmare på Canon EOS M5 och vilken systemkamera som passar bäst för nybörjaren.

Trevlig läsning!

Beställ ditt exemplar här


 

CAGU-1603-A-001-A

CanonGuiden 3-2016

CanonGuiden 3-2016 innehåller, precis som de tidigare utgåvorna, hundra procent Canonkunskap:

 • Kapitel 1 har vi delat in i tre delar, och går i tur och ordning genom ämnena arkitekturfotografering, avancerad fotografering av blommor, samt konsten att fota spektakulära landskap.
 • I kapitel 2 breddar vi oss en aning för att på sammanlagt 23 sidor presentera sammanlagt nio fotoprojekt som du kan hålla dig och din Canon-kamera sysselsatt med under den närmaste tiden.
 • Hela kapitel tre är en hyllning till proffsfotografen och hans adept. I ett par artiklar hänger nämligen ett antal lärlingar med några proffsfotografer för att få coachning på olika fotouppdrag.

Beställ ditt exemplar här


CAGU-1602-A-001-A

CanonGuiden 2-2016

CanonGuiden 2-2016 innehåller, innehåller, precis som de tidigare utgåvorna, hundra procent Canonkunskap:

 • I kapitel 1 har vi dykt djupt ner i två viktiga ämnen för alla aspirerande Canon-fotografer, nämligen hur du utnyttjar kamerans manuella inställningar maximalt, samt hur du tar bra bilder oavsett väder.
 • Kapitel 2 går helt i fotoprojektets tecken, och här bjuder vi på 17 kul och spännande Canon-projekt som håller dig sysselsatt ett bra tag framöver.
 • I kapitel 3 sätter vi dig i skolbänken och går igenom viktiga Canon-funktioner, som bländare, ISO, vitbalans och mycket mer.

Beställ ditt exemplar här


CAGU-1601-A-001-A

CanonGuiden 1-2016

CanonGuiden 1-2016 innehåller, precis som de tidigare utgåvorna, hundra procent Canonkunskap, men den här gången bjuder vi på en ovanligt stor mix av olika ämnen:

 • I kapitel 1 tar vi oss an kamerans manuella inställningar, och lär dig ta full kontroll över din fotografering.
 • Kapitel 2 går i fotoprojektens tecken, och vi går igenom ett antal områden som förhoppningsvis väcker din kreativa ådra!
 • I kapitel 3 får du följa ett antal lärlingar som följer med några proffsfotografer på olika fotouppdrag.
 • Kapitel 4 har vi kallat för Fokus, och här bjuder vi på ett antal artiklar som tar sig an fotoämnen i ett bredare perspektiv.

Beställ ditt exemplar här


Från och med januari 2016 byter vår Canontidning namn från Canon Specialutgåva till CanonGuiden

KAGU-1505-A-001-A

Canon Specialutgåva 6

Den sjätte utgåvan av Canon Specialutgåva ger dig ännu mer Canon-kunskap så att du kan bli en ännu bättre Canonfotograf. Det här är de viktigaste delarna av innehållet:

 • I kapitel 1 går vi igenom allt om live-view-funktionen som gör det möjligt att ta detaljbilder på ett smart sätt.
 • Kapitel 2 är den här utgåvans största kapitel, och det är dedikerat till Canonskolan där vi går på djupet i massor av ämnen. Eller vad sägs exempelvis om ämnen som ”Hur felsöker jag min EOS?”, ”Hur ställer jag in min kamera för nattfotografering?”, ”Hur kan jag få kameran att fokusera snabbare?”, ”Hur använder jag kreativa filter?”, ”Långa exponeringar – hur fungerar det?”, och många fler.
 • I det tredje kapitlet får vi träffa några lärlingar som ger sig ut på olika fotouppdrag tillsammans med ett antal fotoproffs.

Beställ ditt exemplar här


Can-2014

Canon Specialutgåva 5
Den femte utgåvan av Canon Specialutgåva ger dig ännu mer Canon-kunskap så att du kan bli en ännu bättre Canonfotograf. Det här är de viktigaste delarna av innehållet:

• I kapitlet ”Förbered kameran” går vi igenom din Canon-kameras olika reglage, och lär ut grundläggande menykunskap.

• I nästa steg ger vi dig tips om hur du ska hålla kameran optimalt, och hur du står i olika lägen för att bilderna ska bli så bra som möjligt.

• …därefter gör vi en djupdykning i kamerans exponeringslägen – en kunskap som måste sitta i ryggraden för att du ska kunna komma vidare.

• Skärpan på rätt ställe är också viktigt, och det går vi igenom i kapitlet ”Fokusering”.

• Nu har du blivit varm i kläderna och kan ta dig an lite mer avancerade uppifter, så då passar vi på att lära ut konsten att videofilma, använda bildstilar, lysa upp med upplättningsblixt, och lite gafflingsteknik.

• Slutligen får du hänga med ett antal lärlingar som följer med några proffsfotografer på olika uppdrag.

Beställ ditt exemplar här


Can-2014

Canon Specialutgåva 4
Fjärde utgåvan av Canon Specialutgåva innehåller ännu mer av den kunskap som skulle delgivits dig redan i handboken som följde med din kamera, och den lär inte bara ut vad de olika knapparna och reglagen gör, utan den visar dessutom hur du ska använda knapparna och reglagen för att kunna ta fantastiska bilder!

Vi inleder med kapitlet ”Kamerateknik” där vi i två artiklar går igenom grunderna, och hur de olika delarna hänger ihop. Därefter följer kapitlet ”Canonskolan” där vi gör en djupdykning i sammanlagt tio olika inställningar som drastiskt påverkar den slutliga bilden – från hur du använder Av- och Tv-lägena, till hur du ställer in vitbalansen, och en massa däremellan.
Kapitlet Canonprogram leder dig genom några av de program som följer med din Canonkamera, och vi lär dig att göra de rätta inställningarna under efterbehandlingen – en process som under de senaste åren har blivit allt viktigare.

I takt med att du lär dig mer om fotografering så kommer du att vilja investera i fler objektiv och andra tillbehör, så därför kan det vara läge att läsa våra faktaspäckade tester i det sista kapitlet ”Objektiv och tillbehör”.

Beställ ditt exemplar här


Can-2014

Canon Specialutgåva 3
Din Canon-kamera är värd en egen tidning, och därför är vi extra glada över att kunna erbjuda denna tredje utgåva av Canon Specialutgåva, som innehåller massor av härlig Canon-teknik, och inspirerande fototips.

Det första kapitlet kallar vi Kameratips, och här går vi bland annat igenom alla de viktiga grunderna du måste känna till om din Canon-kamera. Det är inte omöjligt att du själv missat flera av tipsen, så vårt råd är att du läser igenom och bockar av! Kapitlet innehåller dessutom en djuplodande artikel om allt som rör objektiv, och hur du använder dem på rätt sätt, samt en artikel som lär ut allt du behöver veta om hur du får skarpa bilder – varje gång!

I kapitel två går vi på djupet i en rad olika ämnen där motivet står i fokus. Vad sägs exempel om artiklar som handlar om så vitt skilda ämnen som landskapsfotografering, familjeporträtt, makrobilder i ditt hem, och safaribilder på den lokala djurparken?
Slutligen skruvar vi upp tempot ytterligare i kapitel tre, där vi tar oss an ämnen som avancerat fågelfoto, blixtrande snabba motocrossbilder, samt nattliga ljusspår.

Beställ ditt exemplar här


Can-2014
Canon Specialutgåva 2
Det här är uppföljaren till den otroligt populära Canon Specialutgåva. Utgåva 2 innehåller helt nytt material med artiklar i ämnen som i allra högsta grad fyller igen luckorna i handboken du fick med din Canon-kamera. Här lär vi inte bara ut vad knapparna och reglagen gör, utan vi visar även hur du ska göra för att skapa fantastiska bilder.

Bland innehållet kan vi speciellt rekommendera vår djupdykning i hur du effektivt använder olika typer av objektiv, eller varför inte artikeln om hur du ställer in de olika fotograferingslägena. När du kommit så långt in i tidningen kan kanske artikeln om actionfotografering med en systemkamera från Canon passa bra. Och det är bara början. Tidningen lär även ut porträttfotografering, skärpa, hur du använder kamerans histogram, hur du ställer in rätt fokusläge, och mycket mer med din systemkamera från Canon i fokus.

Sist men inte minst har vi vigt ett helt kapitel åt en stor genomgång av programmen som följer med din Canon-kamera.

Canon Specialutgåva 2 är tyvärr slutsåld


Can-2014

Canon Specialutgåva 1
Canon Specialutgåva är instruktionsboken som borde kommit med när du köpte din kamera. Här lär vi inte bara ut vad knapparna och reglagen gör, utan vi visar även hur du ska göra för att skapa fantastiska bilder.

Bland innehållet kan vi speciellt rekommendera vår djupdykning i ämnet exponering, som börjar på sidan 6. I Canon-skolan i 17 delar får du en heltäckande introduktion till fotografering med systemkameror från Canon. Där lär vi dig allt från hur du byter objektiv till hur du bemästrar skärpedjupet på ett korrekt sätt. Vidare visar vi dig i ett antal specialguider hur du redigerar dina tagna bilder med hjälp av programmen som följer med alla systemkameror från Canon.

Utöver det så innehåller den här tidningen massor av andra matnyttiga tips och idéer som ska göra ditt Canon-ägande till en fröjd.

Beställ ditt exemplar här