Nikon Special

NIGU-1702-A-001-A

NikonGuiden 2-2017

I första kapitlet tittar vi närmare på 10 appar som kan hjälpa dig i din fotografering, från planerings- till redigeringsstadiet. Vi bjuder även på 12 sidor på temat natt- och astrofotografering där du lär dig fota både månen och stjärnspår. Självklart går vi även igenom vilken utrustning du behöver ha med dig ut i natten.

Du får även ta del av 13 Nikonprojekt där vi lär dig fotografera både husdjur och porträtt i skogen, och i artikeln Freeman visar ger fotografen Michael Freeman bland annat tips på återhållsam redigering.

I intervjudelen har vi har pratat med Lorenzo Montezemolo, en fotograf från Kalifornien som är väldig aktiv på sociala medier. Han berättar om varför han behåller sitt vanliga jobb och har fotografering som hobby, och vilka för- och nackdelarna är med tjänster som Instagram, Flickr, 500px, Google+ och Pinterest.

Vi tar även reda på vilken molnlagringstjänst som ger dig mest för pengarna, vilken av åtta telezoomar som tar hem vinsten och vilken Nikon som egentligen är bäst om du går i uppgraderingstankar.

Trevlig läsning!

Beställ ditt exemplar här


 

NIGU-1602-A-001-A

NikonGuiden 2-2016

NikonGuiden 2-2016 ger dig ännu mer Nikon-kunskap så att du kan bli en ännu bättre Nikonfotograf. Det här är de viktigaste delarna av innehållet:

 • Kapitel 1 innehåller ett antal matnyttiga tips i ett par heta ämnen. I en artikel visar vi hur du hanterar ett antal fotosituationer, och i en annan visar vi hur du bryter mot fotoreglerna som en kung!
 • Kapitel 2 är dedikerat till hela 18 fotoprojekt som kan hålla dig och din Nikonkamera sysselsatt under en ganska lång tid framöver.
 • I det tredje kapitlet får vi följa ett antal ärrade Nikonproffs ut på fotouppdrag, tillsammans med sina lärlingar som är med för att insupa kunskap. Var beredd på många smarta tips och tricks!

Beställ ditt exemplar här


NIGU-1601-A-001-A

NikonGuiden 1-2016

NikonGuiden 1-2016 ger dig ännu mer Nikon-kunskap så att du kan bli en ännu bättre Nikonfotograf. Det här är de viktigaste delarna av innehållet:

 • I kapitel 1 innehåller ett stort antal artiklar som detaljerat och pedagogiskt går igenom ett antal Nikonrelaterade fotoämnen. Bland ämnena som tas upp kan nämnas ”37 saker fotografer gör fel – Och hur man kan sluta gör dem”, ”Bemästra konsten att ta monokroma bilder” och ”10 saker du måste bemästra på din Nikon-kamera”.
 • Kapitel 2 är helt dedikerat till ett antal fotoprojekt, som kan hålla dig och din Nikon-kamera sysselsatt under en ganska lång tid framöver.
 • Det tredje kapitlet, slutligen, fokuserar vi på ett par funktioner i din kamera och i ditt bildflöde som du verkligen måste bemästra för att få så bra resultat som möjligt.

Beställ ditt exemplar här


KAGU-1504-A-001-A

Nikon Specialutgåva 6

Den sjätte utgåvan av Nikon Specialutgåva ger dig ännu mer Nikon-kunskap så att du kan bli en ännu bättre Nikonfotograf. Det här är de viktigaste delarna av innehållet:

 • I kapitel 1 tar vi allt från början, och går bland annat igenom samtliga kamerans huvudreglage, men även sådana saker som menysystemet och konsten att ställa in kamerans filalternativ.
 • Kapitel 2 tar vid där kapitel 1 slutade, och där dyker vi ner i ämnen som Sökaren och Live View, allt om informationen på den bakre LCD-skärmen, och hur du tar din första bild och sparar ner den till datorn.
 • Det tredje kapitlet fokuserar helt på kamerans exponeringslägen, som det gäller att behärska till fullo!
 • Kapitel 4 fokuserar på just fokusering, och här dyker vi ner i detaljer som fokuslägen och fokuspunkter.
 • I kapitel 5 skruvar vi upp ambitionerna ytterligare och dyker ner i lite mer avancerade funktioner.
 • I kapitel 6 får ett antal lärlingar följa med några proffsfotografer ut på fotouppdrag.

Beställ ditt exemplar här


Nik-2015

Nikon Specialutgåva 5
Det här magasinet är på 132 sidor och innehåller 100% nytt Nikon-innehåll, och den första delen av tidningen består i vanlig ordning av artiklar som går på djupet i ett antal Nikon-relaterade ämnen. Vi har bland annat tittat närmare på allt som kan vara värt att veta om objektiven från Nikon. Det är många ord som dyker upp när man diskuterar objektiv, och här får du dem förklarade på ett pedagogiskt sätt.

Många användare har massor av frågor om hur de ska arbeta effektivt med Nikon-kamerans RAW-bilder, och även det har vi tagit fasta på i en artikel som gör en riktig djupdykning i ämnet. Dessutom bjuder vi på en artikel som innehåller tips om 80 sätt att sälja sina bilder.

Andra halvan av tidningen innehåller ännu fler handfasta Nikon-tips. Där får ett antal instegsanvändare följa med fullfjädrade Nikon-proffs ut på olika fotouppdrag för att lära sig fota specifika motiv. Den här gången är tipsen inriktade mot action och djur & natur.

Beställ ditt exemplar här


Nik-2014
Nikon Specialutgåva 4
Den fjärde utgåvan av Nikon Specialutgåva innehåller, precis som de föregående tre utgåvorna, massor av nytt material i form av tips och tricks med målet att du ska lära dig ta ännu bättre bilder med din Nikon-kamera.

I det första kapitlet – Kamerateknik – lär vi ut ett antal grundläggande tekniker som du bör ha i bagaget för att känna dig trygg. Bland annat gör vi en djupdykning i ämnena exponering och porträttfotografering, och kapitlet avslutas med en artikel som i guideform ger förslag på ett stort antal spännande fotoprojekt som du kan fördriva tiden med när du vill sätta din kamera och dina kunskaper på prov.
Kapitel två heter Nikopedia, och det består av inte mindre än åtta lektioner där vi djupdyker i ett antal ämnen, exempelvis brännvidd, ISO-värde, vitbalans, dynamiskt omfång, och mycket mer. Här får du reda på allt om de olika ämnena, inklusive det du redan visste, trodde att du visste, eller inte överhuvudtaget kände till.

I det tredje och sista kapitlet erbjuder vi 20 teknikprojekt där vi ställer dig inför ett antal uppgifter, och beskriver hur du på bästa sätt kommer fram till målet. Bland annat tittar vi lite närmare på ämnen som detaljrika makrobilder, fotografering genom glas, kreativa reportagebilder, fotografering ur grodperspektiv, framgångsrika silhuettbilder, och mycket mer.

Beställ ditt exemplar här


Nik-2014
Nikon Specialutgåva 3
Den tredje utgåvan av Nikon Specialutgåva innehåller, precis som de två föregångarna, helt nytt material för alla Nikonanvändare. Upplägget skiljer sig dock en aning mot de två tidigare utgåvorna då fokus den här gången helt och hållet är vänt mot den mest effektiva inlärningen av de alla – nämligen den där en erfaren lärare på tu man hand undervisar en kunskapstörstande elev.

Det bästa sättet att lära sig hur saker och ting fungerar är att helt enkelt ge sig ut i verkligheten och lära sig av ett fotoproffs. Mot bakgrund av det så har vi i den här utgåvan av Nikon Specialutgåva engagerat ett antal proffsfotografer som har fått följa med några adepter ut för att plåta allt från landskap och stadsvyer, till bröllop och mode. År av erfarenhet och framgångsrik fotografering förmedlas på så sätt direkt till nästa generation fotografer. Du får följa med och kan själv se hur mycket man faktiskt kan lära sig på bara en dags fotograferande – det gäller uppenbarligen bara att man har med sig rätt lärare.

Beställ ditt exemplar här


Nik-2014
Nikon Specialutgåva 2
Bli en bättre Nikon-fotograf!

Det här är den andra utgåvan av vår populära Nikonguide. Den innehåller 148 helt nya sidor med experttips som visar hur du ska använda din Nikon-kamera på bästa sätt. Så missa inte den här specialguiden för dig som vill lära dig ännu mer om din Nikon-kameras menyer och reglage.

Som en ännu roligare och inspirerande bruksanvisning – men bara för dig som har Nikon-kamera!

Beställ ditt exemplar här