FotoGuiden

Utgivningen av den här titeln har upphört

FOGU-1506-A-001-A

FotoGuiden 6-2015

FotoGuiden 6-2015 erbjuder råd och inspiration för dig som vill finslipa din djur- och naturfotografering. Tidningens expertteam har satt ihop sina bästa fototips som garanterat kommer att göra dig till en bättre fotograf inom områdena utomhusfoto, djurliv, natur, och landskap. Vi har även passat på att bifoga ett helt kapitel om de fyra årstiderna som erbjuder tips och råd som räcker hela året runt.

Beställ ditt exemplar här

 


FOGU-1505-A-001-A

FotoGuiden 5-2015

FotoGuiden 5-2015 har temat porträttfotografering. Människor är utan tvekan det allra mest populära motivet att fotografera, och för de allra flesta innebär det att ta bilder på leende människor i bekantskapskretsen. Men naturligtvis döljer porträttfotograferingen så mycket mer, vilket den här guiden ska visa dig. Här är lite om innehållet i detalj:

  • Vi börjar med att gå igenom grunderna, och du får då bland annat lära dig allt om hur du håller kameran effektivt, hur du komponerar bilder, hur du gör menyinställningar, hur histogrammet utnyttjas bäst, varför RAW är bättre än JPEG, hur du använder kamerans lägesväljare, och mycket mer.
  • Därefter fortsätter vi med ett kapitel där ärrade fotoproffs lär var sin lärling allt de kan om att fotografera barn, bröllop, mode, studiobilder, och en rad andra motiv och situationer.
  • Den tredje delen av den här guiden har vi dedikerat till en avdelning med inspirationsbilder.

Beställ ditt exemplar här

 


 

FOGU-1504-A-001-A

FotoGuiden 4-2015

  • FotoGuiden nummer 4-2015 är den fjärde utgåvan av 50 Fotoprojekt, och tidningen innehåller 50 splitter nya, fräscha, inspirerande och kreativa projekt som du kan ta dig an.
  • Projekten är indelade i kapitlen Inomhus, Utomhus, Porträtt och Kreativa, så du lär inte ha svårt att hitta något som passar dig.

Beställ ditt exemplar här

 


 


FotoGuiden 3-2015
FotoGuiden nummer 3-2015 är ett matigt nummer, och vi börjar med att gå igenom grunderna i ämnet kamerakunskap. Därefter är det dags för en fördjupning i det trevliga ämnet Utomhus- och landskapsbilder. Här får du en ordentlig genomgång som garanterat kommer att förbättra dina utomhusbilder väsentligt. Sedan låter vi ett antal lärlingar följa med några proffsfotografer ut på olika uppdrag – och du får följa med! Bland annat får adepterna en drillning i ämnena kustlandskap och landskapsfotografering på natten.

Det sista kapitlet är till hundra procent dedikerat till svartvitfotografering – en genre som blir mer populär för var dag som går. I det här kapitlet lär vi dig vad du ska tänka på när du tar bilder som i slutänden ska bli svartvita.

Beställ ditt exemplar här

 


 


FotoGuiden 2-2015
• 10 regler för perfekt komposition
• Fotografering i RAW-format
• Lär dig ta riktigt skarpa bilder
• Djupdykning i ämnen som vitbalans, ISO, ljusmätningslägen, hur du väljer fokusläge, hur du tolkar ett histogram, och mycket mer.

Beställ ditt exemplar här

 


 


FotoGuiden 1-2015
Det här numret innehåller en blandning av en massa olika tekniker och genrer. I tidningens första del går vi på djupet i ämnet porträttfotografering, och förklarar bland annat hur du ska få koll på din exponering, vad du ska tänka på när du komponerar dina bilder, hur du utnyttjar dagsljuset på bästa sätt, hur du använder blixt på ett antal smarta sätt, och mycket mer.

Nästa avdelning i tidningen har fått namnet Fototeknik, och under den fliken döljer sig en rad olika tekniker som det kan vara bra att bemästra för alla fotografer som vill kalla sig allround. Vi kickar igång det hela med att gå igenom grundläggande färglära. Just förståelsen för hur olika färger harmonierar med varandra är nämligen en oerhört viktig kunskap för dig som vill få harmoni i dina bilder, eller som helt enkelt vill få bilden att sticka ut. Ämnet är förvisso oerhört teoretiskt, men otroligt bra att behärska.
Därefter tar vi dig genom så vitt skilda ämnen som fotografering av insekter, blommor och plantor, sport & action, samt djurfoto. Som en härlig avslutning passar vi på att gå igenom systemkamerans olika delar så att du verkligen får en chans att lära dig sambanden mellan olika knappar och funktioner, men vi lär dig även vilka reglage som ska användas i olika sammanhang.

Beställ ditt exemplar här

 


 


FotoGuiden 6-2014
FotoGuiden 6-2014 innehåller 50 nya fotoprojekt som ger dig en helt ny uppsättning tekniker som har som mål att testa din förmåga att fota motiv som du inte fotat tidigare – och förhoppningsvis kan det bli en hjälp på vägen så att du kan utvecklas och bli en ännu bättre fotograf.

Guiderna i tidningen är enkla att följa, och du kommer att lägga märke till att du inte behöver dyr utrustning för att kunna göra det som står.

Med kapitel som täcker så vitt skilda ämnen som Utomhus, Inomhus, Porträtt och Kreativa projekt så lär du inte sakna projekt att börja arbeta med. Vi har dessutom lagt in ett par Photoshopguider för att visa hur du kan skapa ett antal fantastiska bilder i efterbehandlingen.

Beställ ditt exemplar här

 


 


FotoGuiden 5-2014
Det finns få saker som slår känslan av att komma hem efter en dags fotograferande, med hela väskan full av bågnande minneskort fyllda med härliga bilder på landskap. Men samtidigt så är det här förmodligen den fotogenre som många av oss faktiskt förknippar med de största utmaningarna. Den kräver att du förbereder dig på långa dagar som måste påbörjas tidigt för att du ska hinna med soluppgången, och avslutas sent för att du inte ska missa solnedgången. Samtidigt krävs det många gånger att du kan bita ihop i alla möjliga former av väder för att fånga just den där scenen som kommer att göra alla fullständigt andlösa.

FotoGuiden 5-2014 är formligen sprängfylld med fototeknik, expertguider, och inspirerande bilder. Målet är att leverera all den information, råd, och inspiration du behöver för att lära dig ta bättre landskapsbilder. I massor av guider lär våra fotoproffs ut kamera- och efterbehandlingstekniker, och vi hoppas naturligtvis att det du lär dig i den här tidningen ska göra dig till ett riktigt landskapsproffs.

Beställ ditt exemplar här

 


 


FotoGuiden 4-2014
Det här numret ägnar vi 100 procent åt svartvitt, och vi lär dig hur du skapar tidlösa och klassiska monobilder. Oavsett om du är en entusiast med gedigna kunskaper, eller om du är nybörjare och precis har börjat fotografera, så kommer du att ha nytta av tipsen och guiderna vi bjuder på i den här utgåvan av FotoGuiden.
Du kan se fram mot en härlig blandning av regelrätta fototips där vi går igenom urvalskriterier, ljussättning, och hur du ska ställa in din kamera optimalt, varvat med enkla och avancerade guider och tips som gör efterbehandlingen till en enkel match.

Beställ ditt exemplar här

 


 


FotoGuiden 3-2014
Här får du veta varför du ska fotografera i RAW, och varför Adobe Camera Raw är det bästa verktyget för att utnyttja RAW-filerna till max.

Är ditt mål att få ut den bästa bildkvaliteten från din systemkamera, och samtidigt vill komma till nästa nivå i ditt bildskapande så krävs det att du börjar ta bilder i RAW-format. Eftersom du med en RAW-bild har betydligt större möjligheter att anpassa kontrast, färg och exponering i efterbehandlingen än du har med en JPEG-bild kallas RAW-bilder ofta för digitala negativ.
Vi har tagit fasta på ovanstående och därför innehåller FotoGuiden 3-2014 en omfattande uppsättning guider till Photoshop CC, CS, och Elements, samt deras respektive Camera RAW-pluginprogram.

Oavsett om du är en total nybörjare, eller en entusiast som vill putsa upp dina RAW-behandlingskunskaper, så kommer du ha nytta av steg-för-steg-guiderna i den här utgåvan av FotoGuiden.

Beställ ditt exemplar här

 


 


FotoGuiden 2-2014
Det är lätt att ta makrobilder. Jo, faktiskt! Men att ta riktigt bra makrobilder är tyvärr desto svårare. Problemen dyker upp i alla de former – från begränsat skärpedjup och komposition till ljussättning. Stort tålamod och idogt experimenterande brukar dock betala sig till slut.

Nummer 2-2014 av FotoGuiden innehåller massor av experttips, kreativa idéer och alla viktiga tekniker du kan tänkas behöva för att ta fantastiska makrobilder. Tidningen täcker alla de viktigaste motiven – från insekter och blommor till vardagliga prylar du kan hitta i ditt hem.

Beställ ditt exemplar här

 


 


FotoGuiden 1-2014
Som du kommer att märka efter att ha gått igenom innehållet i nummer 1-2014 av FotoGuiden så behöver du inte ha den dyraste och mest avancerade fotoutrustningen för att ta bra porträtt. Det räcker med en enklare kamera och ett billigt 50 mm-objektiv för att komma igång!
Vad som däremot är viktig är att träna upp ögat för komposition och detaljer, och känna till grundläggande foto- och ljussättningstekniker, men framförallt lära dig att interagera med dina motiv. Vad du än gör så underskatta inte det sistnämnda. En avslappnad och glad modell blir alltid bättre på bild. Därför ska du alltid se till att agera tryggt, vara trevlig, och ha kul när du tar dina bilder.

Beställ ditt exemplar här