STARTA ETT DJURPROJEKT

Teknik 7 mar 2015

Nya tekniker för härliga djurporträtt

StartaEttDjurprojekt-Wordpress

Husdjursfotografering växer i popularitet, men du behöver inte öppna din egen studio för att ta spännande djurporträtt. Elke Vogelsang använder Photoshop Elements för att skapa kollage av sina djurbilder.

Utöver sin Canon EOS 5D Mark III och olika makro- och porträttobjektiv föredrar Elke Fujifilm X-20, en härlig kompaktkamera i retrostil. ”X-20 erbjuder ett makroläge i vidvinkeländen”, säger hon, ”vilket innebär att du kan komma riktigt nära hunden samtidigt som du får skarpa bilder och vidvinkelförvrängningen. Men du kan använda vilket vidvinkelobjektiv som helst som har en makrofunktion.”

I studion använder Elke ett Elinchrom D-Lite 4-set. ”Jag brukar hålla det enkelt, och använder normalt bara en blixt kombinerat med en långsmal eller traditionell softbox”. Elke föredrar en mobil blixtenhet med höghastighetsfunktion och en enkel svart bakgrund som låter henne fokusera på hunden.

www.wieselblitz.de/en

Sätt igång

  • För att få till vidvinkelförvrängningen håller Elke kameran nära nosen.
  • Ha ägaren i närheten när du testar hur hunden reagerar på blixten med en testbild. Ge hunden tid till att vänja sig vid studion och slappna av innan du sätter igång.
  • För svårare kloningsjobb använder Elke Photoshop och pluginmodulen Color Efex Pro (www.google.se/nikcollection).

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.