Bubbla dig kreativ

Teknik 8 feb 2013

Bubblor

En enkel teknik som ger fantastiska resultat

Vad sägs om att fota invecklade mönster skapade av bubblor? Du behöver ett makroobjektiv, ett glas vatten och ett par droppar diskmedel. Vill du ha färg, lägger du till lite karamellfärg. Använd ett sugrör för att blåsa fram bubblorna och placera sedan kameran nära.

Det geometriska mönstren kommer att förändras allteftersom bubblorna spricker, så du måste arbeta fort. Ställ upp glaset nära ett fönster och använd vitt papper för att studsa ljuset mot glaset. Du kan använda blixt, och för bästa resultat är det extern blixt som gäller.

Sätt igång…

  • Experimentera med olika bländare och fotograferingsvinklar för att ändra hur många bubblor som är i fokus.
  • Se till att kamerans baksida är parallell med bubblorna för att maximera skärpedjupet.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.