TA ROLIGA GATUPORTRÄTT

Teknik 15 maj 2015

Testa en temaserie med bilder från gatan

TaRoligaGatuportratt-Wordpress

Gatufotografering har aldrig varit mer populärt, men det är lätt att fastna med motiv som porträtt av lokala original, förbryllade pensionärer och ”karaktärer” på stan. Om du känner dig lite tom på idéer kan du hämta inspiration från Hans Eijkelboom.

Den här konstnären och fotografen har spenderat 20 år med att fotografera människor på hektiska platser som har något gemensamt – folk i t-shirtar med bandtryck, par som går arm i arm, män som åker rollerblades utan tröja, och så vidare. Eftersom Hans ville att alla bilderna skulle vara smygtagna använde han en fjärrutlösare i fickan för att ta varje bild innan han återgick till studion och la ut bilderna i ett rutnät kallat Photo Notes. Hans bok, People of the 21st Century publiceras i november.

Sätt igång

  • Det är normalt tillåtet att fotografera på gatan, men var försiktig runt myndighetsbyggnader, militärområden och resecentra. Läs på om lokala lagar och seder om du är turist någonstans.
  • Ta med ett antal visitkort – de är ofta bra att ha om någon vill veta varför du fotograferar dem.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.