FOTA PUBLIKA TRANSPORTER

Teknik 24 mar 2016

Dra ner slutartiden för effektiva resultat

FotaPublikaTransporter-Wordpress

Stadsmiljön erbjuder massor av fantastiska fotomöjligheter. En tunnelbana känns vid en första anblick kanske inte som det mest fotogeniska motivet, men om du begagnar dig av rätt metoder så kan du få fantastiska resultat.
Zsolt Hlinka tog den här bilden i Budapest som en del av ett projekt vid namn ”Station”. Kontrasten mellan stillheten och tomheten på den stationen mot det snabba tåget som susar förbi mitt i bilden fungerar väldigt effektivt.

LÄS MER: Lär dig fota arkitektur

Reglerna för att fotografera i tunnelbanestationer kan variera från land till land, så om du märker att du får problem med myndigheterna kan du bege dig ovan jord och använda samma teknik på olika andra stadsmotiv.

Bussar i trafik, spårvagnar, cyklar, tåg, bilar, och till och med människor kan skapa en liknande effekt om du fotar dem med tillräckligt lång slutartid.

www.zsolthlinka.com

Sätt igång

  • Du måste hålla din kamera stadig, eftersom du fotar med en lång exponering. Många tunnelbanestationer tillåter inte stativ, så du kan behöva balansera din kamera på ett räcke eller en bänk för att få den bild du vill ha.
  • Ställ in din kamera på det manuella läget och ställ in slutartiden på mellan två och sex sekunder. Det kommer se till att du fångar rörelsen i det fordon som passerar.
  • Tajma rätt. Du kan behöva stanna på samma plats och ta några bilder för att få rätt resultat. Ditt tålamod kommer belönas i slutändan.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.