TREDJE OMGÅNGEN AV ÅRETS AMATÖRBILD ÄR AVGJORD

Aktuellt 6 mar 2014

Nu är delfinal nummer 3 i fototävlingen Årets amatörbild avgjord, och ytterligare fem finalister i lika många kategorier är framvaskade.

LarsHaggquist-WordpressBild:  Lars Häggquist

Den tredje delfinalen var, enligt arrangören Årets bild (www.aretsbild.se), den hårdaste av alla hittills då det var en stor variation och mängd bilder som skickades in. Följande fem vinnare får en biljett till Fotomässan 2014 skickade till sig:

Vardagsliv: Lars Häggquist, Linköping

”Vardag är olika för olika människor. Vissa står på fabriksgolvet och andra får tillträde till några av de mest förbjuda platser för privatpersoner. Ett bra fångat ögonblick som gör oss nyfikna och gör att vi ställer oss frågan, vad händer här?”

Sport: Ellinor Bergman, Dublin

”Vår första reaktion var WOW! Ett otroligt ögonblick där fotografen fått med allt från estetik till det kritiska ögonblicket. Kompositionen och exponering är perfekt för det fotografen valt att förmedla. Juryn ger även en guldstjärna i kanten för valet av sport.”

Natur: Ellinor Bergman, Dublin

”En vacker och något udda naturbild, en fantastisk känsla och en spännande bildbehandling. Resultatet är fantastiskt och något utöver det vanliga. En bild som visar att man kan få en fantastik bild utan ett exotiskt djur.”

Porträtt: Anki Karlsson, Torsby

”En stämningsfull bebisbild utöver det vanliga. Vi gillar tonen och den lugna känslan av nyfikenhet och fundersamhet på samma gång där fotografen lyckats förmedla allt detta med en bra komponering av objektet.”

Mobil: Linda Nybom, Stockholm

”Det känns spännande och poetiskt på samma gång. Någonting fint och ömtåligt som blir konsumerat av något litet, obehagligt och fult. Det väcker känslor och känns starkt.”

Vinnarbilderna kan du se här.

De fem som  kvalificerat sig går vidare till den stora finalen i Stockholm på Fotomässan 2014, och har chans att vinna Årets Amatörbild och kvalificera sig in i den professionella tävlingen Årets Bild 2015.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.