Ställ upp i tävlingen Årets Amatörbild

Aktuellt 6 feb 2014

Du missar väl inte fototävlingen Årets Amatörbild som arrangeras av Årets Bild Sverige AB, tillsammans med Fotomässan?

AretsBild-Fotomassan-WordpressFör första gången någonsin arrangerar nu Årets Bild Sverige AB, tillsammans med Fotomässan, fototävlingen ”Årets Amatörbild”. Årets Bilds ”amatörtävling” är platsen där du som amatör kan kvalificera dig in i den stora professionella Årets Bild-tävlingen. ”Amatörtävlingen” tillåter inga proffs att delta och är en del i att hjälpa den dokumentära bilden framåt i Sverige.

Regler

Innehållet i bilden får inte ändras. Det innebär att man inte får lägga till eller ta bort någonting som inte fanns i bilden från fotograferingstillfället. Vad gäller färgsättning med bildbehandling i, t ex Photoshop, ska överensstämma med branschens för närvarande accepterade standard. Juryns bedömning av denna standard gäller.

Juryn utser en vinnare i varje klass varje månad, denna kvalificerar sig sedan vidare till den stora finalen där vinnarna av varje klass för Året Bild ”amatörtävling” presenteras. Ur det inskickade materialet väljs sedan en bild från hela tävlingsåret som blir Årets Amatörbild.

Som delfinalsvinnare vinner du en biljett till Fotomässan, och som total klassvinnare vinner du ett pris från klassponsorn. Den som vinner årets amatörbild har också kvalificerat sig in i den professionella Årets Bild-tävlingen bland Sveriges bästa fotografer. Väl där bedöms fotografen av den stora professionella juryn där man har chansen att vinna Årets Bild.

Juryn utgår i sina bedömningar efter estetik, budskap och teknik.

De klasser som går att tävla i är:

Sport: Bild från sportens värld, kan vara både på och av arenan.

Vardagsliv: Bild som skildrar vardagsliv.

Porträtt: Traditionella eller nyskapande porträtt. En eller flera individer nära i fokus.

Telefon: Bild tagen av telefon, filter får användas.

Natur: Bilder på djur eller natur.

Vinnare

Den 2:e varje månad kommer arrangören gå ut med vem som vann respektive amatörklass på webbsidan www.aretsbild.se tillsammans med de aktuella bilderna. Tävlingens första delfinalsvinnare presenterades den 2:e januari 2014. Prisutdelningen där det kungörs vem som tagit Årets Amatörbild äger rum på Fotomässan varje år.

HUR TÄVLAR JAG?

Fotografera din bild, tänk på vilken klass du vill tävla i och ladda upp din bild här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.