FJÄRDE OMGÅNGEN AV ÅRETS AMATÖRBILD ÄR AVGJORD

Aktuellt 4 apr 2014

Nu är delfinal nummer 4 i fototävlingen Årets amatörbild avgjord, och ytterligare fem finalister i lika många kategorier är framvaskade.

LoaEklof-Wordpress

Bild: Loa Eklöf

Delfinal fyra i fototävlingen Årets amatörbild, som arrangeras av Årets bild (www.aretsbild.se), är nu avgjord. Följande fem vinnare får en biljett till Fotomässan 2014 skickade till sig:

Vardagsliv: Carl Bredberg, Jönköping

”En typisk vardagshändelse som känns typisk svenskt. En kö till något med mycket avstånd till framförvarande. Det får oss att funderera över det väldigt privata svenska och det opersonliga. Ett tidsdokument över Sverige på 2010-talet.”

Sport: Lars Häggquist, Linköping

”Ett vaket öga betraktar allt som sker på en sportarena. Det vi i juryn fastnar lite extra för är att fotografen valt att vänta tills en tävlande åker förbi samtidigt som han valt en längre tid för att få farteffekten för att fokusera extra på sportfotograferna. Ett udda val som får oss att haja till och för oss bakom kulisserna på ett sportarrangemang.”

Natur: Loa Eklöf, Göteborg

”När färg och komposition är som viktigast. En av de få macrobilderna som skickats in till tävlingen som får oss att njuta. En fin färgskala som samtidigt som fotografen fått en bra symmetri i bilden.”

Porträtt: Ellinor Bergman, Dublin

”Ett enkelt, snyggt porträtt med glädje och känsla. Bilden får oss att tänka på semester, varma sommardagar och utlandet. Ett extra plus till fotografen för att ha behandlat bilden på ett bra sätt med att behålla toner i alla nyanser och trots att det är svåra förutsättningar.”

Mobil: Linda Nybom, Stockholm

”Ett spännande porträtt som får juryn att fundera. Intressant beskärning som ger en rymd i bilden samtidigt som den väcker frågor. Ett bra sätt att använda filter för bilden för att ge bilden en extra dimension och gör att vi stannar till och funderar kring bilden.”

För att se vinnarbilderna klicka här

Ovanstående fem delfinalsvinnare har kvalificerat sig vidare till den stora finalen i Stockholm på Fotomässan 2014, och har därmed chansen att vinna Årets Amatörbild och därmed kvalificera sig in i den professionella tävlingen Årets Bild 2015 på Fotografiska i Stockholm.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.