TA DIG AN GATORNA

Teknik 19 Dec 2015

Ha ett observant öga, precis som den store Robert Doisneau

TaDigAnGatorna2-Wordpress

Den franska fotografen och legenden Robert Doisneau har en bra blick för gatufotografering, och han är mycket känd för sina bilder av Paris och stadens förorter på 50-talet. I sin senaste samling bilder, som helt enkelt heter Robert Doisneau, vilken har kuraterats av hans vän och Taschen-fotografen Jean Claude Gautrand, kan du utforska hans livs bilder och bli inspirerad.

TaDigAnGatorna1Wordpress

Till skillnad från hans kollegor inom bildjournalistiken som var mer fokuserade på att fotografera vardagens hårda arbete fokuserade Doisneau på ironin, lekfullheten och de romantiska scener han såg på gatorna.

Det var flyende ögonblick, lekfulla karaktärer och känsliga möten som fick Doisneau intresserad. Doisneau fotograferar mest i svartvitt med sin 35 mm-kamera och han har tagit några av 1900-talets mest ikoniska gatubilder.

Sätt igång

  • Packa lätt, eftersom du inte vill tyngas ner när du fotograferar på gatorna. Välj ett objektiv och ett kamerahus.
  • Ge dig ut på gatorna och hitta roliga, lekfulla och karismatiska människor att fotografera. Försök att fånga det avgörande ögonblicket för att få bilder som Doisneaus!
  • Robert Doisneau, publicerad av Taschen, finns tillgänglig nu.

www.taschen.com

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.