HOPPA PÅ CYKELN!

Teknik 12 mar 2016

Använd pedalerna och ta bilder som Fulvio Silvestri

HoppaPaCykeln1-Wordpress
Bild: Fulvio Silvestri

Det är enkelt att bara slänga in din utrustning i bagaget på bilen, men har du någonsin funderat på en alternativ och mer hälsosam form av transportmedel? Fulvio Silvestri har spenderat många resor med att trampa sig fram genom vidsträckta landskap på sin cykel – och då träffat på alla möjliga typer av människor längs med vägen.

HoppaPaCykeln2-Wordpress

”Under de senaste åren har jag cyklat ungefär 20 000 km på min cykel genom norra Europa”, avslöjar fotografen. ”Länder inkluderar Irland, Skottland, Norge och Island. Jag har med mig allt jag behöver för att vara självförsörjande, vilket innebär camping- och matlagningsutrustning, mat, vatten, kläder och reservdelar till cykeln – plus all min kamerautrustning.”

HoppaPaCykeln3-Wordpress

Trots att Fulvio är vältränad och sportig vill han verkligen påpeka att han inte är någon atlet. Han är väldigt uppmuntrande och är av åsikten att alla kan hoppa på sin cykel och göra något liknande. ”Tro inte att det jag gör är extremt, för det är det verkligen inte. Alla kan göra det här i sin egen takt, och bara ta med sig det de känner för.”

www.fulviosilvestri.com

LÄS MER: Ta överlägsna resebilder

Sätt igång

  • Packa smart. Eftersom du själv transporterar all din utrustning ska du bara ta med dig det som är absolut nödvändigt. Fulvio tar med sin Nikon D700, ett Nikon 24-70 mm f/2,8- och ett Nikon 85 mm f/1,8-objektiv för porträtt- och detaljbilder. Han lämnar aldrig hemmet utan en komplett uppsättning Lee-filter, kabelutlösare, vattenpass och massor av minneskort.
  • Börja med att göra en dagstur. Om du inte är van vid att cykla måste du träna upp din uthållighet, så det är en bra idé att börja med små utflykter innan du ger dig på ett större äventyr.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.