SE LJUST PÅ NATTEN

Teknik 27 sep 2015

Fota belysta byggnader, eller måla med ljus

SeLjustPaNatten-Wordpress

Många av oss har turen att bo nära ett känt monument eller byggnadsverk. Det finns en stor chans att det antingen är belyst året om eller vid specialla tillfällen, vilket är fallet här med Glastonbury Abbey, England, där den här bilden togs. Det är en fantastisk möjlighet att fotografera välkända platser på ett nytt sätt och öka på dina långa exponeringar. Alternativt kan du gå till en mörkare byggnad som du tycker om och testa att måla med ljus i kvällsmörkret. Ta med en stark ficklampa. Nyckeln är att växla till det manuella exponeringsläget, fokusera, och sedan ”måla” byggnaden med ljus innan slutaren stängs – så du behöver en väldigt lång slutartid, från 30 sekunder till Bulb-läget.

Sätt igång

  • Vänta tills det är tillräckligt mörkt för att få belysningen att verkligen sticka ut, men inte så mörkt att du förlorar allt ljuset på himmelen.
  • Håll utkik efter distraherande ljuskällor, förbipasserande och andra distraktioner.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.