GE HIMLARNA EN TWIST

Teknik 17 mar 2014

Ta landskapen i en helt ny riktning genom att manipulera dina bilder

 

När den smarta fotografen möts av en tråkig himmel så beger han eller hon sig hem och återkommer när förhållandena är bättre. Men det är inte alla som kan återkomma till en plats, och då kan en lösning vara att använda Photoshop för att ersätta himmelen. Istället för att försöka hitta moln som passar in i motivet ska du kanske testa att vara lite modig och välja en bakgrund som tar fram en annorlunda känsla.
”Att skapa den här typen av bildmanipulering är faGeHimlarnaEnTwist1-Wordpressktiskt ganska enkelt i Photoshop och liknande program”, säger reklamfotografen Alex Teuscher. ”Det involverar vanlig maskning med icke-förstörande lagermasker och blandningstekniker för att sedan experimentera med toner och stämning.”
”Jag har en riktning i åtanke när jag skapar dessa bilder, men aldrig den färdiga bilden, när jag påbörjar processen. När jag är klar med bilden har jag gått igenom kanske fyra eller fem upprepningar. När det ser bra ut kommer du se det direkt.”GeHimlarnaEnTwist2-Wordpress

Trots att experimentering är det viktiga så föreslår Alex att man inte ska överdriva. ”När du skapar den här typen av bild ska du hålla det enkelt. Använd en ren, stark komposition och försök att hålla dig från att addera för många element. Jag ser många bilder där det, trots att de är välgjorda, händer alldeles för mycket. Tappa inte kontakten med verkligheten.”

Sätt igång

• Ta extra skyskrapebilder när du kan, och bygg upp ett bibliotek som du kan plocka från.
• Du måste inte använda hela himmelsbilden som den togs i kameran. Överväg att beskära eller rotera den.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.