LEK MED NUMMER

Teknik 25 okt 2014

Se på saker ur en annan synvinkel med denna utmaning

LekmedNummer-Wordpress

Att gå på skattjakt och leta efter siffror runt stan är enkelt då de finns överallt – exempelvis på dörrar, i skyltfönster, och på trafikmärken. Istället för att använda siffror som finns tydligt presenterade för dig ska du leta efter abstrakta siffror i andra objekt.

Ser du kronbladen i den här vallmon, eller talen 6 och 9? Det är som en optisk illusion: när du har sett det en gång, är det svårt att inte se det varje gång.

Den här typen av projekt lägger fokus på din fotografering och resultatet kan användas som grund för en blogg, en bok eller ett födelsedagskort. Det kräver inte heller speciellt mycket utrustning – en standardzoom är perfekt för att komma igång, men ett närfokuserande objektiv och en lång zoom ger dig fler alternativ.

Sätt igång

• Programläget låter dig tänka på motivet istället för inställningarna. Men Bländarförval ger dig kontroll över siffrans isolering från bakgrunden.

• Håll ett öga på slutartiden. Det är lätt hänt att exponeringen blir för lång för skarpa bilder när ljusnivåerna faller. Öka ISO-värdet för att kompensera.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.