SVENSK LÖSNING SKAPAR MOSAIK AV INSTAGRAMBILDER

Aktuellt 18 Dec 2015

Mosaink samlar dina eller en väns Instagram-bilder och skapar ett kollage att hänga på väggen. Bakom idén står det svenska syskonparet Maria och Fredrik Stockman. Syftet är att föreviga de minnen som finns på Instagram.

Mosaink-Wordpress

Mosaink är en tjänst för att skapa ett 70 x 70 cm stort kollage av sina instagrambilder. Gå in på www.mosaink.com, och sök därefter på den användare vars bilder du vill framkalla.

Idén till Mosaink föddes redan för några år sedan i samband med att Instagram växte i popularitet. Det dröjde dock ett tag innan syskonen Maria och Fredrik satte sig ner för att färdigställa projektet.

– Många av oss har blivit mikrofotografer. Man lägger ner tid och energi på att ta fina bilder och kategorisera dem med rätt hashtags. Vi tyckte det var synd att bilderna glöms bort inom ett dygn, säger Fredrik Stockman.

Istället tycker Maria och Fredrik att man från ett Instagramflöde ska kunna skapa ett stort kollage att hänga på väggen. Liknande tjänster finns redan, men de båda syskonen tyckte att de fungerar dåligt och ofta är dyra.

– Vi tror att om man snabbt och enkelt kan skapa en vacker tavla av ett Instagramflöde, kommer folk att göra det. Anledningen till att tidigare försök inte har fungerat är att de har varit krångliga och väldigt begränsade, berättar Fredrik.

Mosaink har precis lanserats i Sverige och kommer att släppas i fler länder inom kort.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.