SKAPA VISUELLA ORDLEKAR

Teknik 27 feb 2016

Använd humor och lek med bilder för att skapa nya uttryck

SkapaVisuellaOrdlekar-Wordpress

Precis som du kan använda vitsar och ordlekar med stor framgång när du skriver eller håller tal så kan du använda visuella illusioner och referenser inom fotografin för att ha roligt eller få fram din poäng.

Marion Luttenberger ville återge hur skadligt socker kan vara för tandhälsan samtidigt som det ser oskyldigt och lockande ut, så i den här bilden använde hon sockerbitar som tänder. ”Den här konceptbilden skapades för en tandläkares hemsida”, förklarar hon. ”Jag fokuserade på vissa ämnen på sidan, som blekning, lagningar och tandproteser, och sedan samlade jag ihop olika typer av sockerprodukter från affären och började experimentera med formerna. Jag försöker alltid arbeta med mat på ett så ekonomiskt sätt som möjligt, så jag håller svinnet på en minimal nivå.”

http://marion-luttenberger.squarespace.com

Sätt igång

  • När du har bestämt dig för en koncept ska du komma fram till hur du kan återge det på ett visuellt lekfullt sätt. Här bestämde sig Marion för att simulera en uppsättning tänder genom att placera sockerbitar bredvid varandra. Hon tejpade fast varje sockerbit på papperet. ”Det nedre mönstret var tryckt på tyg och sockertången stod som tur var av sig själv.”
  • Du måste tänka igenom ljussättningen med omsorg för den här typen av reklamfotografering för att undvika fula skuggor och urfrätta högdagrar. ”Jag fotade med en Nikon D800 och använde en extern blixt genom en softbox”, förklarar hon.
  • Du måste inte fokusera på hälsa, som här – tänk på hur olika saker påminner om, eller syftar på, andra saker för att få ditt skämt, eller din poäng att gå fram.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.