STÄLL UT DINA LANDSKAP

Teknik 1 feb 2016

Gå runt och fråga så kanske du kan visa dina bilder för fler

StallUtDinaLandskap2-WordpressAtt visa upp dina bästa bilder för allmänheten är ett perfekt sätt att sprida din talang. Kanske kan du även sälja några av dina alster. Den brittiska fotografen Charlie Waite är inte bara en fantastiskt framgångsrik fotograf, han är dessutom angelägen om att amatörer ska få visa upp sitt arbete.

Charlie säger att bara tanken på att ställa ut sina egna bilder kan vara ganska skrämmande, men det måste det inte vara. Han råder dig till att vara självsäker när det kommer till din fotografering, men även att fråga familjemedlemmar och vänner vilka av dina bilder de gillar mest.

StallUtDinaLandskap1-Wordpress

”Tänk på att skriva ut bilderna med omsorg, och sätt inte priset baserat enbart på kostnaden för att skriva ut och rama in bilderna”, säger han. ”Glöm inte att det är din investering i tid och skicklighet som har skapat bilden.”

Sätt igång

  • Ta kontakt med ett lokalt café och fråga om du får hänga upp dina bilder där. De kommer säkerligen vara lika glada över gratis konst på väggarna som du är över möjligheten att få visa upp dina bilder.
  • Var noggrann när du ramar in dina bilder. Även den bästa bilder försämras av en dålig inramning. Visa att du är stolt över ditt arbete!
  • Fråga om du får lämna visitkort nära dina bilder. På så sätt blir det lättare för eventuella köpare att hitta dig.
  • Ha vernissage! Säg till så många vänner och familjemedlemmar som möjligt att sprida ordet. En annons i evenemangsguiden i tidningen kanske också vore på sin plats.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.