NIKON LANSERAR NY SERIE MED AVANCERADE KOMPAKTKAMEROR

Nyheter 26 feb 2016

Nu lanserar Nikon en helt ny kameraserie bestående av avancerade kompaktkameror. Serien har fått namnet DL, och till en början innehåller den tre nya modeller

NikonDL-Utvald

Det finns tre modeller i Nikons helt nya DL-serie; Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 och Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. Samtliga kameror är utrustade med ett Nikkorzoomobjektiv med optik som, enligt Nikon, motsvarar optiken i företagets spegelreflexobjektiv. Dessutom är kamerorna utrustade med 20,8 MP entumssensorer i CX-format, och de erbjuder fotografering både i JPEG-och NEF (RAW)-format, samt filmning i 4K/UHD med 30p/25p.

Samtliga kameror i Nikons DL-serie innehåller Nikons hybrid-AF-system. Kamerorna använder bildprocessorn Expeed 6A, vilken hyser hela fyra processorer. Processorkraften resulterar bland annat i en seriebildhastighet på upp till 60 bps med fokus låst från första bilden, eller upp till 20 bps med kontinuerlig AF. Kamerorna är dessutom utrustade med Nikons optiska vibrationsreduceringssystem Dual Detect Optical VR. Samtliga kameror i den nya serien har även en tillbehörsko som följer ISO 518-standarden, och som är kompatibel med olika typer av tillbehör, exempelvis Nikons spegelreflexkamerablixtar.

Alla kameror i den nya serien är kompatibla med SnapBridge, som med hjälp av Bluetooth upprätthåller en konstant anslutning mellan kameran och en smartphone eller surfplatta. Fotografen kan synka foton till en smart enhet under fotograferingen, och sedan dela. SnapBridge kan också användas för att styra olika kamerafunktioner via den smarta enheten och se till att kameran alltid är uppdaterad.

Bland tillbehören till DL-serien noteras bland andra den lutningsbara elektroniska sökaren DF-E1  med ögonsensor.

NikonDL_24_500-Wordpress

Nikon DL24-500 f/2.8-5.6

Den här DL-modellen innehåller ett Nikkor-objektiv med 21x zoom. Kameran har även en inbyggd elektronisk OLED-sökare med 2 359 000 pixlar, och en tryckkänslig och vinklingsbar OLED-skärm. Modellen erbjuds i svart.

Nikon DL24-85 f/1.8-2.8

Det ljusstarka zoomobjektivet Nikkor 24-85mm f/1.8-2.8 erbjuder läget Supermakro som ska göra närbilder detaljrika. Kameran är utrustad med en tryckkänslig och lutningsbar OLED-skärm med 1 037 000 pixlar, och har dessutom en uppfällbar blixt. Objektivhuset har en anpassningsbar inställningsring, samt en zoomring, och kameran finns i silver och svart.

Nikon DL18-50 f/1.8-2.8

Den här modellen är utrustad med det ljusstarkaste ultravidvinkelobjektiv som Nikon någonsin har tillverkat (f/1,8 vid 18 mm). Vidare är objektivets linser utrustade med Nikons reflexbehandling Nano Crystal Coat, vilken ska reducera spökeffekter och linsöverstrålning. Kameran har en tryckkänslig och lutningsbar OLED-skärm med 1 037 000 punkter, samt perspektivkontroll inbyggd i kameran. Modellen erbjuds i svart.

De nya kamerorna kommer att få följande cirkapriser:

Nikon DL24-85 f/1.8-2.8: ca 6 900 kronor.

Nikon DL18-50 f/1.8-2.8: ca 8 600 kronor.

Nikon DL24-500 f/2.8-5.6: ca 9 400 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.