SKAPA VERTIKALA PANORAMAN

Teknik 20 sep 2014

Bygg upp smala bilder med mycket effekt

SkapaVertikalaPanoraman-Wordpress

Varför inte utmana dig själv i att komponera starka bilder ­begränsade i en hög bild? Ställ in kameran på det manuella läget – som inkluderar fokusering, exponering och vitbalans, för att skapa kontinuitet. För att ställa in exponeringen identifierar du den ljusaste delen av scenen och justerar bländaren, slutartiden och ISO-inställningen för att registrera detaljer. Håll kameran horisontell så att du får en större filstorlek och överlappa bilderna med 30-40%. Använd Photomerge i ­Photoshop för att slå samman.

Sätt igång

• Fota i RAW för att finjustera exponering, färg och vitbalans utan att påverka bildkvaliteten.

• Använd ett stativ för skarpa resultat som kan upprepas.

• Högupplösta kameror, som D800, låter dig beskära enskilda bilder till vertikala panoraman och ändå få en stor storlek.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.