FÖRVANDLA PAPRIKA TILL KONST

Teknik 14 mar 2016

Konvertera din stillebenbild till svartvitt

ForvandlaPaprikaTillKonst-Wordpress

Genom att avlägsna färg lägger du fokus på komposition och form, vilket är perfekt för stilleben. Från motivets position och vinkel, till var skuggorna faller och bakgrundens utseende – det är du som fattar samtliga beslut.

LÄS MER: Börja leka med maten

Några av de bästa exemplen i genren är lyckade eftersom de förvandlar till synes vardagliga objekt till något överraskande vackert. På 1930-talet förvandlade Edward Weston en enkel grön paprika till en spännande studie i form genom en serie ikoniska stillebenbilder. Vi har hämtat inspiration från honom genom att fotografera vår egen krokiga paprika.

Sätt igång

  • Skapa en enkel inomhusstudio. Allt du behöver är ett utrymme som är tillräckligt stort för att få plats med ett stativ och ett bord, med möjligheten att använda naturligt fönsterljus.
  • Om du vill ha en mörk bakgrund placerar du ut svarta material som absorberar ljuset. Låt inte din ljuskälla spilla ut på bakgrunden: vinkla bort det mörka materialet en aning från ljuset.
  • Konvertera din bild till svartvitt under efterbehandlingen. I Photoshop använder du ett svartvitt justeringslager. Tona din bild för att få en svag nyans av sepia med justeringslagret Övertoningskarta.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.