TA COOLA BILDER AV LOKALBEFOLKNINGEN

Teknik 26 okt 2015

Beslutsamma, kul, skrämmande: välj själv

TaCoolaBilderAvLokalbefolkningen1-WordpressTill skillnad från landskapsfotografering, där du ibland måste resa flera mil för att komma till en fotogenisk plats, behöver det inte vara särskilt svårt att hitta intressanta människor i din närhet. De är perfekta motiv för porträtt, och skrovliga slitna ansikten passar extra bra för en svartvit behandling.

TaCoolaBilderAvLokalbefolkningen2-Wordpress

Modefotograf Dave Kai Piper fotar normalt vackra människor, men tog chansen att ta några riktiga karaktärsbilder av mc-klubbsmedlemmen Dink. ”Oavsett vem du än fotograferar är det bra att komma ihåg att en fotografering kan vara en ganska påfrestande sak för många människor”, säger Dave. ”Att börja fota på en välkänd plats är alltid en bra idé, och att starta med få eller inga blixtar, och sedan bygga på är också bra.” Om någon i din hemstad ser lika häftig ut som Dink så kan du kanske erbjuda hen ett antal porträttbilder?

www.ideasandimages.co.uk

Sätt igång

  • Förberedelserna är viktiga. Dave hade kollat in MC-klubbens klubbhus dagen innan, eftersom han behövde genomföra fotograferingen på 15 minuter.
  • Dave använde tonade gråfilter för att ta död på naturligt ljus där han behövde skapa skuggor och en Westcott Ice-blixt för att markera väggar och detaljer i bakgrunden.
  • Dave testade exponeringsinställningarna för rummet dagen innan, och ställde helt enkelt in dem på sin Nikon D800 medan assistenten höll blixten direkt i linje med hans och Dinks huvud. ”Vi använde en softbox med raster och diffuseringspaneler för att kontrollera ljuset”, förklarar Dave.
  • För den sista bilden fotade Dave Dink med ett fast 50 mm-objektiv, och höll ljuset svagt för att ge scenen en pubkänsla.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.