Skapa blomporträtt

Teknik 19 jun 2013

Ta dina blommor till nästa nivå med dessa moderna bilder

FotograferaBlomportratt1-Wordpress

På sommaren när solen skiner känns det genast roligare att spatsera omkring landets plantskolor, men varför inte köpa med dig några exotiska blommor hem för att testa på att ta moderna bilder i ditt eget hem?

FotograferaBlomportratt2-Wordpress

Den professionelle blomfotografen Andy Small har byggt upp en verksamhet där han producerar konstnärliga blombilder, och hans teknik är enkel. ”Mina bilder är tagna i naturligt motljus, där ett vitt papper agerar reflexskärm för att ljusa upp skuggorna. Om du vill ta moderna och konstnärliga bilder ska du hålla kompositionen enkel och grafisk – inte rörig med distraherande inslag.”

FotograferaBlomportratt3-Wordpress

Även om du inte måste använda makroobjektiv (många zoomar kan fokusera nära nog för att fylla dina bilder med stora plantor), så är den speciella optiken i ett makroobjektiv optimerad för närbilder och ger även skarpa bilder. Använd ett stativ, en fjärrutlösare och ett lågt ISO-tal för att utnyttja den potentiella kvaliteten maximalt.

Sätt igång

• Köp ett antal A4- och A3-papper i olika färger och använd som kontrastrik bakgrund.

• Vanligt vitt papper och ihopknycklad aluminiumfolie är billiga reflexskärmar.

• Ställ upp din lilla hemmastudio nära ett fönster och vänta på en ljus molnig dag.

• Använd Live Views förstoringsfunktion och fokusera objektivet manuellt för skarpa bilder.

• Fota i RAW och experimentera med färgbehandlingar i Photoshop.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.