TA SOLKYSSTA GATSBYPORTRÄTT

Teknik 26 jan 2015

Få till Baz Luhrmann-utseendet – även om det regnar

TaSolkysstaGatsbyportratt-Utvald

Vi har bra nyheter för fans av Den store Gatsby – du behöver inte Baz Luhrmanns budget för att återskapa den solkyssta porträttstilen som gjorde filmen till en sådan visuell fröjd.

”Jag skapade scenen som producerade de här porträtten i ett utrymme mindre än ett normalt sovrum”, säger Alexandria Huff. Ljus-
slingor sätts fast på väggen, och en halvgenomskinlig duschgardin sätts upp framför. Bakom gardinen placerade jag en Litepanels Flood Led och riktade den över axlarna på min modell. Jag filtrerade panelen med en orange gel. För fyllnadsljus placerade jag en Litepanels Spot LED nedanför min modell på motsatt sida som huvudljus. Jag filtrerade det med 1/2 orange gelfilter. För mitt huvudljus placerade jag Kino Flo Celeb 200 DMX LED ovanför och riktade ner den mot mina modeller.”

Sätt igång

  • Trots att Alex använde ett ovanligt Canon 50 mm f/1-objektiv går det bra med alla medel-långa fasta objektiv.
  • Alex använde ISO 100, 1/125 sek slutartid och en bländare på f/1, men var inte rädd för att experimentera.
  • En gel användes med LED-lampan, men vissa kontinuerliga ljus låter dig ändra temperaturerna.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.