Ta spöklika bilder

Teknik 28 jan 2014

Skapa en ryslig känsla som ger kalla kårar

TaSpoklikaBilder-Wordpress

När du har tagit dig över till den mörka sidan med din svartvita teknik så kan du försöka att ta ditt tema dit också. Du kan enkelt skapa spöklika bilder i Photoshop – allt du behöver är en spöklik plats och ett helbildsporträtt. Du tar sedan bort porträttet från bakgrunden, lägger på den som ett nytt laget och ändrar opaciteten för att göra det lite genomskinligt. Lägg på lager med oskärpa och olika blandningslägen för att förstärka effekten.

Men det är ännu roligare att skapa bilderna direkt i kameran. Hitta en frivillig som vill stå på en plats och skaka huvudet eller benen under en längre exponering. Har du sett filmen Jacobs inferno, så vet du vilken skrämmande effekt en skarp kropp och ett oskarpt huvud kan ha.

Sätt igång

• En vanvårdad och förfallen plats kommer att förstärka effekten.

• Fota i RAW, men växla till Monokrom, eftersom det kommer ge en svartvit förhandsvisning, trots att bilden blir i färg.

• Ändra till Slutartidsförval och välj en lång slutartid. Testa en sekund till att börja med, kolla resultatet och förläng eller korta ner slutartiden.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.