Fotografera harar

Teknik 11 apr 2013

Ha kameran beredd när hararna vaknar till liv

FotograferaHarar-WordpressBild: Richard Stevens

Våren innebär att hararna börjar boxas. Jo, det är faktiskt sant! ”De är snabba och aggressiva, så för den här bilden valde jag en mellanstor bländare och en kort slutartid”, förklarar den prisbelönta fotografen Richard Stevens. ”Det ger dig en bättre chans att frysa hararna i det korta skärpedjupet. Den här bilden togs på Texelön i Holland, där det finns ett överflöd av dessa fantastiska varelser. Varje vår kan man se hanarna och honorna boxas på fälten, och den här dagen var inget undantag.

Sätt igång

• Harar kan skutta en hel del, vilket gör det svårt att närma sig dem, så överväg att hyra ett superteleobjektiv för bästa resultat.

• Öka ISO-värdet för att skapa slutartider som fryser hararna i svagt ljus.

• Använd kamerans snabbaste matningsläge, och fota i snabba serier.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.