SE RUNNING WILD, RUNNING FREE PÅ TJOLÖHOLMS SLOTT

Aktuellt 2 Dec 2015

Hästar är fotografen Philippa Davins passion. Uppvuxen i hästmiljö har hon alltid haft dem framför objektivet. Hon tycker om att vända och vrida på perspektiven och strävar efter att hitta nya sätt att se på hästen och väcka känslor hos betraktaren. Efter att hon drabbats av en sjukdom kan hon inte längre rida, men med kamerans hjälp kommer hon ändå nära djuren. Fram till den 20 december 2015 ställer hon ut sina bilder på Galleri Tjolöholm, i en miljö vars historia också är full av hästar. I början av 1900-talet fanns på slottsegendomen ett av landets finaste halvblodsstuterier

PhilippaDavin-Wordpress
Bild: Philippa Davin

 

Philippa Davins hästkonst har väckt mycket uppmärksamhet. Under 2015 har ”Running wild, running free” visats på Clarion Malmö Live, FEI European Championship for ponies i Malmö och Scandinavian Beach Polo World Cup i Danmark. I slutet av november kunde man också se dem på Sweden International Horse Show på Friends Arena i Stockholm. Utställningen på Galleri Tjolöholm innehåller delar av den stora utställningen.

Utbildad i London

Philippa Davin är utbildad på Speos Photographic Institute i London. Efter utbildningen återvände hon till Sverige. Vid samma tid fick hennes storasyster cancer. Tillsammans skapade systrarna välgörenhetsorganisationen Vår Kamp Mot Cancer. Philippa dokumenterade systerns vardag, och våren 2014 öppnade utställningen ”You can borrow my body but never take my soul”, som bidrog till att organisationen lyckades samla in en miljon kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.