SKÄNK MAT EN TANKE

Teknik 30 Nov 2015

Komponera dina bilder som en toppkock  SkankMatEnTanke-Wordpress

Matfotografering har aldrig varit populärare. Om din matfototeknik har blivit lite stel kan du hämta inspiration från matfotografen Leslie Grow.

”Matfotografering får mig att utforska de naturliga formerna, färgerna och texturerna som mat har att erbjuda”, förklarar Leslie. ”Jag lägger mycket uppmärksamhet på de små detaljerna i ingredienserna och försöker fånga det som är unikt med dem.”

Leslie tror att sådan noggrannhet när hon fotar ingredienserna låter betraktaren känna sig som en kock som förbereder de nödvändiga ingredienserna för att laga till en måltid. ”Jag tänker noggrant igenom allt som är med i bilden, från ytan och val av rekvisita till att välja rätt ljussättning och komposition. Jag tänker på hur formerna och färgerna i ingredienserna samspelar och får ögat att vandra genom bilden.”

Sätt igång

  • Leslie använde en Canon 5D Mark II och ett 50 mm-objektiv för den här bilden
  • När Leslie har valt sin yta arbetar hon med ljussättningen. ”Jag jobbar oftast med artificiellt ljus i studion så att jag kan kontrollera och forma det. För den här bilden använde jag en studioblixt med en softbox på ungefär 0,5 meters höjd. Jag vinklade den i ungefär 45 grader från det övre högra hörnet, och använde en whiteboard längst ner.”
  • ”En iscensatt bild kan ibland se tvingad eller onaturlig ut, så genom att lägga till lite bruten spagetti, utspridda bönor eller lite ’oreda’ får du en känsla av verklighet”, säger hon.

www.lesliegrow.com

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.