RICOH LANSERAR PENTAX K-3 II

Nyheter 6 maj 2015

Nu lanserar Ricoh K-3 II, och efterföljaren till K-3-modellen innehåller en hel del nyheter, bland annat en nyutvecklad teknik som ska förbättra färgåtergivningen avsevärt

PentaxK-3II-fram-Wordpress

Nu har Ricoh lanserat Pentax K-3 II, och nykomlingen, som efterträder K-3-modellen, är förbättrad på en rad punkter, och har också en hel del nyheter. Bland dessa kan exempelvis nämnas inbyggd GPS, förbättrad bildstabilisering och en ny bildförbättringsteknik betecknad ”Pixel Shift Resolution System”.

Pentax K-3 II har, precis som föregångaren, en CMOS-sensor på 24,35 MP, vilken är utrustad med en anti-moaré-funktion istället för ett lågpassfilter. Dessutom är kameran utrustad med en PRIME III-bildprocessor, vilket är en likadan processor som sitter i Pentax mellanformatskamera 645Z.PentaxK-3II-bak-Wordpress

Kameran är utrustad med en nyutvecklad teknik som heter Pixel Shift Resolution System, och den ska, enligt Ricoh, förbättra färgåtergivningen avsevärt. Med hjälp av tekniken tar kameran fyra bilder i snabb följd, där sensorn flyttas en pixel per bild. Bilderna läggs sedan ihop och skillnaden blir att varje pixel har full färginformation istället för bara för en färg som med konventionell teknik. Enligt Ricoh ska resultatet bli bilder som är mer färgkorrekta och därmed får högre bildkvalitet. Vidare säger man att tekniken är möjlig tack vare att Pentax har bildstabiliseringen inbyggd i kamerahuset till skillnad från många andra tillverkare. Man utnyttjar helt enkelt sensorns rörlighet till mer än bildstabilisering.

PentaxK-3II-ovan-WordpressRedan tidigare Pentax-modeller har klarat att fotografera himlavalvet, tack vare sin ”Astro Tracer-funktion” men har då krävt en lös GPS-modul. Den nya kameran har funktionen inbyggd, vilket underlättar för den som vill fota stjärnor, planeter och andra himlakroppar som rör sig i förhållande till jorden, med lång exponeringstid. Kameran räknar ut vilken rörelse som krävs, och sensorn justeras efter det automatisk. Man kan på så sätt uppnå skarpa bilder utan släpeffekter på exempelvis månen, planeter eller stjärnor som rört sig under exponeringstiden.

Utöver det kan nämnas att, precis som föregångaren K-3, så erbjuder K-3 II funktioner som väderskydd, ISO-inställningar på upp till 51200, en seriebildtagningshastighet på upp till 8,3 bilder per sekund, LCD med 1 037 000 bildpunkter, samt dubbla minneskortplatser.

K-3 modellen kommer att leva vidare parallellt med K-3 II-modellen och då säljas i ett annat prissegment. K-3 II börjar levereras i slutet av maj, och kommer då att kosta enligt nedan:

Pentax K-3 II Kamerahus: ca 10 000 kronor

Pentax K-3 II med 18-55mm WR: ca 11 000 kronor

Pentax K-3 II med 18-135mm WR: ca 13 000 kronor

Pentax K-3 II med 16-85mm WR: ca 15 000 kronor

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.