Ricoh förbättrar GXR och GR DIGITAL III

Mjukvaror 24 apr 2011

Ricoh GXR

Ricoh har släppt en ny firmwareuppdatering till sina GXR-kameror, vilken blir den tredje i ordningen sedan kameran lanserades i slutet av 2009. Kameramodellen GR DIGITAL III, som är ytterligare några månader äldre, får samtidigt sin fjärde firmwareversion.

GXR var unik när den kom, och det gäller fortfarande. Trots att det är en kompaktkamera så erbjuder den nämligen utbytbara objektiv. Men det är inte bara objektivet som är utbytbart, för i samma enhet sitter även bildsensorn och bildbehandlingsprocessorn. Lösningen ska helt enkelt ge en optimal kombination av objektiv och bildbehandlande elektronik.

Den nya mjukvaran till kameran ger dig tillgång till nya motivprogram som exempelvis mjukt fokus, leksakskamera, och högkontrast monokrom. Tillkommer gör även målföljande AF/AE, en möjlighet att avbryta en inställd AF/AE-punkt, samt möjligheten att förstora visningen av följda motiv i uppspelningsläget.

GR DIGITAL III-uppdateringen innefattar bland annat den nyss nämnda målföljande AF/AE-funktionen, och en möjlighet att manuellt ställa mätområdet vid manuell vitbalansinspelning.
Ladda ner firmwareversion 1.33 till Ricoh GXR här

Ladda ner firmwareversion 2.30 till Ricoh GR Digital III här

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.