Nykomling i Ricohs CX-serie

Nyheter 30 aug 2010
Ricoh CX4

Ricohs senaste kompaktkamera med stort zoomomfång heter CX4, och modellen är utrustad med ett 10,7x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 28-300 millimeter. Dessutom har den en nyutvecklad bildstabilisator som, enligt tillverkaren, gör det möjligt att ta skarpa bilder med cirka 3,7 stegs längre slutartider jämfört med bildstabilisatorn avstängd.

En annan nyhet i CX4 är autofokusläget som klarar att spåra rörliga motiv, liksom flerbildtagningsläget för fotografering under sämre ljusförhållanden. Det sistnämnda skapar en slutlig bild av fyra exponeringar för att på så sätt reducera brus.

Sist ut bland nyheterna är den kreativa bildtagningsinställningen som bland annat erbjuder lägena mjukt fokus och leksakskamera.

Precis som tidigare erbjuds dessutom en högupplöst 3-tumsskärm med 920 000 pixlar, en högsta seriebildtagningshastighet på 5 bilder per sekund, en närgräns på 1 centimeter, och en möjlighet att filma i HD-upplösningen 720p (1,280 × 720 pixlar).

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.