POWERSHOT G5 X OCH POWERSHOT G9 X – TVÅ NYA KOMPAKTKAMEROR FÖR SEMIPROFFS

Nyheter 16 okt 2015

Nu lanserar Canon två nya kompaktkameror för semiproffs med beteckningarna PowerShot G5X och PowerShot G9 XCanonPowerShotG5XochG9X-UtvaldCanon utökar nu sin kameraserie PowerShot G genom att lansera PowerShot G5 X och PowerShot G9 X. Modellerna kombinerar en bakbelyst 20,2 megapixels CMOS-sensor med en DIGIC 6-processor. Enligt Canon passar PowerShot G5 X fotoentusiaster som vill ha samma kontroll och kvalitet som med systemkameror, medan PowerShot G9 X ska vända sig till alla som vill släppa loss kreativiteten med en kamera i fickformat.

PowerShot G5 X är utrustad med ett motsvarande 24-100 mm-objektiv (f/1,8-2,8) med en 9-bladig bländare, medan G9 X är utrustad med ett motsvarande 28-84 mm-objektiv (f/2-4,9).

PowerShot G5 X är utrustad med en OLED-sökare och en vinklingsbar och utfällbar 3-tumsskärm med en upplösning på 1 040 000 pixlar.

CanonPowerShotG5X-fram-Wordpress

PowerShot G9 X är 25 procent tunnare än föregångaren PowerShot G7 X, och är riktigt liten med tanke på kraften kameran erbjuder för entusiastfotografer. På baksidan sitter en tryckkänslig 3-tumsskärm med 1 040 000 pixlar

CanonPowerShotG5X-ovan-Wordpress

Båda nykomlingarna har en objektivring som kan tilldelas olika funktioner, till exempel bländare och slutartid. Dessutom erbjuder de funktionen Manual Movie som ger möjlighet till inspelning av film i Full-HD-kvalitet med 60p, samt fullständig kontroll över bländare, slutartid och ISO. Båda kamerorna erbjuder även femaxlig bildstabilisering, vilket ska ge stadiga filmer även när man springer eller förflyttar sig snabbt. För alla som vill ha ytterligare kontrollmöjligheter ska MF-peaking dessutom ge perfekt fokusering. Via den tryckkänsliga skärmen kan fokus flyttas från ett objekt till ett annat, och filmen kan skräddarsys med varierande bildfrekvenser.

PowerShot G5 X och PowerShot G9 X erbjuder båda en hel del kreativa lägen. Det förbättrade Stjärnläget hanterar exempelvis både stjärnklara natthimlar och stjärnspår, och via Kreativ bild går det att lägga till retrofilter automatiskt när avtryckaren trycks ned. Dessutom ger fjärrtagning via Wi-Fi fullständigt manuell kontroll från en smartphone eller surfplatta. Med inbyggd Wi-Fi och dynamisk närfältskommunikation (NFC) går det dessutom att överföra foton och filmer till smartphones och surfplattor för att därefter dela innehållet via sociala nätverk, eller säkerhetskopiera bilderna till molntjänster som Irista och Google Drive.

PowerShot G5 X kommer att kosta cirka 8 000, och PowerShot G9 X kommer att kosta cirka 5 000 kronor då de börjar säljas under november månad.

CanonPowerShotG9X-fram-Wordpress

CanonPowerShotG9X-ovan-Wordpress

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.