EOS M10 – NY SPEGELLÖS FRÅN CANON

Nyheter 16 okt 2015

Den senaste spegellösa systemkameran från Canon heter EOS M10, och i samband med lanseringen av den passade Canon även på att lansera en ny standardszoom med beteckningen EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

CanonEOS_M10-fram-Wordpress 

Nu har Canon lanserat en ny spegellös systemkameramodell, och nykomlingen heter EOS M10. Kameran innehåller Canons mest avancerade bildprocessor DIGIC 6, en 18 megapixels sensor i APS-C-storlek och hybrid-CMOS AF II med 49 AF-punkter. Samtidigt lanseras standardzoomen EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM för EOS M10, men den passar också alla andra kameror i EOS M-serien.

När kameran används med kompatibla objektiv tar bildstabiliseringen hand om kameraskakningar. På baksidan sitter en tryckkänslig 3-tumsskärm, och via läget Creative Assist ska mindre erfarna fotografer kunna behärska reglagen, och de inställningar som oftast ändras ska där förklaras på ett pedagogiskt sätt.

CanonEOS_M10-ovan-Wordpress

Skärmen kan vinklas 180 grader för fotografering i krångliga vinklar, eller vid tagning från marknivå. När skärmen vinklas till max 180 grader ställer kameran dessutom automatiskt in Självporträttsläge för att ta självporträtt, eller så kallade ”selfies”.

Med kamerans inbyggda Wi-Fi-stöd går det att överföra och lagra foton och filmer från kameran till molntjänster, inklusive till Canons molnlagringstjänst Irista. Dynamisk närfältskommunikation (NFC) ger dessutom anslutning till smartphones, så att bilder kan överföras och delas till telefonen. Via Canons app Camera Connect går det att ta bilder trådlöst och göra manuella inställningar.

Det nya objektivet EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM väger 130 gram, och erbjuder en brännvidd på motsvarande 24–72 mm. Objektivet innehåller tre asfäriska linser, och har dessutom en optisk bildstabilisator, som enligt Canon ska ge 3,5 stegs fördel.

EOS M10 inklusive det nya 15-45 mm-objektivet kommer att kosta cirka 5 000 kronor när kameran börjar säljas i november 2015.

EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM-objektivet kommer att kosta cirka 3 000 kronor när det börjar säljas i november 2015.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.