Canon firar 80 miljoner EF-objektiv

Aktuellt 24 aug 2012

Canon uppnådde nyligen en ny milstolpe då företagets EF-objektiv nu har tillverkats i 80 miljoner exemplar. I oktober 2011 var siffran 70 miljoner och nu, drygt nio månader senare, sammanfaller produktionen av 80 miljoner objektiv med Canons 25-årsjubileum för Canon EOS System.

”Ända sedan det allra första EF-objektivet tillverkades 1987 har vi engagerat oss för att kunna leverera den bästa möjliga prestandan till användare i alla kunskapsnivåer”, säger Roel Lammers, produktchef för foto på Canon Svenska AB. “Vi använder oss av flera decenniers expertkunskap och de senaste optiska teknikerna och våra EF-objektiv erbjuder både enastående bildkvalitet och kreativ flexibilitet – oavsett om det gäller stillbilder eller filmer. Det här är en fantastisk milstolpe, som säger en hel del om kvaliteten och hur populär vår serie EF-objektiv är.”

Produktionen av Canons EF-objektivserie startade i mars 1987, samtidigt som Canons första EOS-kamerasystem introducerades på företagets anläggning Utsunomiya.

Objektivserien EF innehåller nu mer än 76 olika modeller. Förutom de EF- och EF-S-objektiv som designats för digitala systemkameror innehåller serien idag ett växande antal EF Cinema-objektiv med 4k-upplösning för professionell video. I juli 2012 presenterade Canon också en ny serie EF-M-objektiv, speciellt framtagna för den kompakta systemkameran EOS M.
Produktionsmilstolpar för EF-objektiv Produktionen startade 1987 och utvecklingen har skett i fyra produktionsanläggningar.

1995 Produktionen av EF-objektiv överstiger 10 miljoner enheter
2001 Produktionen av EF-objektiv överstiger 20 miljoner enheter
2006 30 miljoner EF-objektiv har producerats
2008 Milstolpen 40 miljoner enheter uppnåddes i april
2009 50 miljoner enheter producerade
2011 60 miljoner enheter uppnåddes i januari
2011 Produktionen av EF-objektiv stiger med 10 miljoner på enbart nio månader och når 70-miljonersstrecket i oktober samma år

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.