Canon PowerShot SX40 HS med 35x zoom

Kompaktkameror 22 sep 2011

Canon lanserar nu PowerShot SX40 HS, som kombinerar ett 35x zoomobjektiv på motsvarande 24-840 mm med en bakgrundsbelyst sensor på 12 megapixlar. På ovansidan återfinns en lägesväljare som bland annat erbjuderfullständiga PASM-lägen för fullständig manuell kontroll av kameran.

För den som inte behärskar inställningar som bländare och slutartid, finns även ett automatiskt läge. Kameran väljer då det bästa av 32 program för det aktuella motivet. SX40 HS har också ett hjälpsystem, som ger dig tips och råd för bästa inställningar när det manuella läget används.

Kameran har följande-autofokus, och den funktionen låter dig välja ett objekt som kameran sedan följer och behåller skärpan på.

Ett så här pass stort zoomomfång kräver ett effektivt bildstabiliseringssystem. Kameran har därför ett optiskt system som dessutom blivit förbättrat med Intelligent IS-tekniken. Den sistnämnda upptäcker motivet och väljer bildstabilisering från sju olika förinställda program.  Kameran har även ett stativläge som helt stänger av stabiliseringssystemet när kameran används med ett stativ.

Likt S100 IS är PowerShot SX40 HS utrustad med Canons nya bildprocessor DIGIC 5.

Enligt Canon erbjuder DIGIC 5 upp till 75% mindre brus vid samtliga ISO-lägen. Det ska ge skarpare bilder även utan blixt eller stativ.  Processorn medför också en mer avancerad vitbalansering där olika delar av bilden kan balanseras olika. Till exempel kan ett blixtbelyst objekt vitbalanseras annorlunda än en solbelyst bakgrund.

Förutom avancerad vitbalans och optimerade motivlägen tillåter processorn filmning i full-HD-upplösning (1080p).

Canon Powershot SX40 HS kommer i butik under oktober, och priset kommer att hamna på cirka 4 900 kr.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

3 kommentarer

Janne 1 okt 2011

Hej! Vad krävs det för typ av minneskort för att filma i HD? Är det några speciella krav på hastigheten?

Svara
Tomas 4 okt 2011

Hej Janne,
du behöver ett klass 10 kort. Jag har själv klass 6 och måste uppgradera till klass 10 för HD-filmning. http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital

Svara
Jesus 11 feb 2012

Personligen skllue jag nog föredra en Micro Four Thirds kamera som olympus PEN eller Panasonic G1/g”. Men G12 tilltalar faktiskt med HDR-funktionen och ett gott anseende sen tidigare.

Svara

Lämna ett svar till Jesus Avbryt svar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.