FANTASTISKA PRESSBILDER KOMMER TILL STOCKHOLM

Nyheter 9 okt 2015

I höst kommer de vinnande bilderna från den prestigefyllda fototävlingen World Press Photo till Liljeholmstorget Galleria i Stockholm. Utställningen innehåller 125 bilder med bland annat Årets ”Winning Press Photo of the Year 2014” som togs av dansken Mads Nissen. Två av pristagarna är dessutom svenska

WorldPressPhoto-MadsNissen-Wordpress
Bild: Mads Nissen

Fototävlingen World Press Photo är inne på sitt 58:e år och är en av världens mest prestigefyllda tävling för fotojournalister. I år skickade 5 692 professionella fotografer från 131 länder in 97 912 bilder till tävlingen.

Till Stockholm kommer utställningen den 30 oktober, och visas i år i Liljeholmstorget.

Årets tävlingsjury delade ut priser i åtta temakategorier och där ett av alla inskickade bidrag utsågs till ”Winning Press Photo of the Year 2014”. Den vinnande bilden visar Jon och Alex, ett homosexuellt par, under ett innerligt ögonblick i St Petersburg, Ryssland. Bilden ingår som en del i ett större projekt med titeln ”Homophobia in Russia” taget för Scanpix räkning. Nissens foto vann dessutom förstapriset i kategorin ”Contemporary Issues”.

Kategorierna för tävlingen World Press Photo är Portraits, Spot News, General News, Sports, Nature, Contemporary Issues, Daily Life, och Long-Term Projects.

Utställningen visas för allmänheten mellan den 30 oktober och den 15 november och är kostnadsfri.

Mer information om utställningen hittar du på adressen www.worldpressphoto.org. Dessutom finns en film om utställningen på adressen https://vimeo.com/worldpressphoto

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.