EOS 1200D – NY INSTEGSKAMERA FRÅN CANON

Systemkameror 12 feb 2014

Nu lanserar Canon EOS 1200D, som är en spegelreflexkamera för instegssegmentet. Intressant i sammanhanget är att den nya modellen lanseras tillsammans med en app för Apple iOS och Android

Canon EOS 1200D Nu har Canon lanserat instegskameran EOS 1200D. Det är Canons första kamera som lanseras tillsammans med en app – EOS Companion – för mobila enheter. Appen erbjuder, bland annat, tips och lektioner. Enligt Canon ska appen i kombination med kamerans snabbguide förklara kamerans knappar och funktioner på ett enkelt sätt, och i appen finns flera expertlektioner och stegvisa övningar inom grundläggande fotografering. I ”inspirationsavsnittet” beskrivs populära ämnen som husdjur och människor, samt instruktioner och information ges om till exempel slutartider eller perspektiv. Appen har dessutom en problemlösningsguide med tips på hur bilderna kan bli bättre och hur man undviker de vanligaste problemen, till exempel suddiga eller överexponerade bilder. Här finns även kompositionstips för gruppbilder och landskap. Sist, men inte minst, erbjuder appen information om de objektiv och tillbehör som är kompatibla med EOS 1200D.

Canon EOS 1200D

Under skalet på den nya kameran sitter en 18 megapixels CMOS-sensor i APS-C-storlek, samt Canons DIGIC 4-processor. För att få med alla detaljer ligger de 9 punkterna i autofokussystemet utspridda över hela bildrutan. Dessutom erbjuds en seriebildtagningshastighet på tre bilder per sekund i högsta upplösning.

För den filmintresserade kan vi berätta att EOS 1200D klarar att filma i Full HD-upplösning (1080p). Via ett antal reglage får fotografen kontroll över exponering, fokus och ljudnivå, och med läget Video-snapshot tas en serie korta filmklipp som automatiskt läggs ihop i kameran och skapar ett filmsammandrag.

Canon EOS 1200D

Direkt före eller efter tagning kan fem populära konstnärliga effekter väljas, till exempel Miniatyreffekt, Fisheye och Leksakskamera.

På baksidan sitter en tretumsskärm med 460 000 bildpunkter för tagning i direktvisningsläge.

Canon EOS når butikerna under mars månad, och kommer då att säljas till följande priser:

4 200 kronor (EOS 1200D, hus)

4 700 kronor (EOS 1200D + 18-55 mm III DC)

5 200 kronor (EOS 1200D + 18-55 mm IS II)

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.