VACKRA BYGGNADER

Teknik 16 okt 2015

Använd lång exponering och rena linjer för att få maximal effekt

VackraByggnader-Wordpress 

Du kan inte vara inne hela tiden, så ge dig ut och fota! Är ljuset bra så kan du ta fantastiska bilder av historiska byggnader. Den här vackra bilden av stadsmurarna som omger Dubrovnik i Kroatien togs vid solnedgången av Jeff Friesen, och visar att komposition och exponering är mycket viktigare än tidpunkt på året.

”En promenad runt Dubrovnik ger oändliga möjligheter till bra bilder, eftersom både staden och omgivningen är fantastiska”, säger Jeff. ”Jag är säker på att bilder som liknar min tas hela tiden, men det är det dramatiska ljuset som gör skillnaden.

”Jag gillar hur den cirkulära muren skapade en svängd visuell väg till det runda vakttornet. Det var en stormig dag, men solen kom fram och gav molnen en dramatisk ljussättning. Jag förstärkte himlens kontrast i Photoshop.”

www.jeff-friesen.com

Sätt igång

  • Jeff använde en Canon EOS 5D Mark II monterad på ett stativ med ett 24-70 mm f/2,8 mm-objektiv. Jeff fotade vid f/22 för att få ett långt skärpedjup, och valde en lång slutartid på 1/4 sekunder, samt ett ISO-värde på ISO 50 för att minimera bruset.
  • Kompositionen är härligt enkel – människor hade bara hamnat i vägen för de rena linjerna, vilket du ska tänka på när du fotar arkitektur.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.