CANON POWERSHOT SX710 HS – DEN NYA RESEKOMPISEN

Nyheter 15 jan 2015

PowerShot SX710 HS är den senaste resekameran från Canon, och den erbjuder en hel del nya funktioner som kan passa den som vill klämma in så många funktioner som möjligt i en så liten kamera som möjligt

Canon PowerShot SX710 HS

Canons senaste kamera i det så kallade resesegmentet med förhållandevis små kameror med stort zoomomfång och många praktiska funktioner heter PowerShot SX710 HS. Nykomlingen är utrustad med ett 30x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 25-750 mm, en 20,3 MP CMOS-sensor och Canons DIGIC 6-bildprocessor.

Under skalet erbjuds även stöd för WiFi och NFC, vilket gör det möjligt att överföra bilder till kompatibla smartphones och nya Canon Connect Station. Dessutom gör de trådlösa kopplingarna det möjligt att styra kameran via din smartphone. Ytterligare en intressant funktion i det här sammanhanget är funktionen för bildsynkronisering, som automatiskt säkerhetskopierar alla nya bilder till molnet, din smartphone och din dator.

Filmer fångar kameran i full-HD-upplösning (1080p) med bildhastigheten 60p.

CanonPowerShotSX710HS-ovan-Wordpress

Vill du geotagga dina bilder går det att göra genom att använda GPS:en i din mobiltelefon. Med läget Creative Shot kan du ta sex bilder automatiskt och tillämpa filter och effekter på fem av dem. Och med läget Hybrid Auto kan klipp på fyra sekunder spelas in före varje bild, och sedan förvandlas till en film som berättar om din dag.

Vill du ta många bilder i en följd så kan det slutligen vara bra att känna till att SX710 erbjuder en högsta seriebildshastighet på upp till sex bilder per sekund med fokusering på första bilden. Är kravet fokusering vid varje bild så sjunker dock hastigheten något till 4,5 bilder per sekund.

PowerShot SX710 HS kommer att kosta cirka 3 700 kronor när den når butikerna i februari.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.