PICTURE SCANDINAVIA – EN FOTOTÄVLING PÅ JAKT EFTER FOTOTALANGER

Aktuellt 9 maj 2014

Picture Scandinavia är en fototävling som anordnas av bildbyrån 123RF i samarbete med Canon. De tävlande får ta bilder inom ett antal teman, vilka kommer att lanseras löpande under tävlingens gång

PictureScandinavia_BobbyAnwar-WordpressBild: Bobby Anwar

Picture Scandinavia är en utveckling av förra årets fototävling Picture Sweden och riktar sig till fotografer på alla nivåer. Bakom tävlingen står bildbyrån 123RF i samarbete med Canon. Huvudsyftet är att få in nytt och äkta fotomaterial från Skandinavien genom en inspirerande tävling som stöttar och motiverar de tävlande. För deltagarna väntar fina priser och en möjlighet att tjäna pengar på sina bilder.

Har du en idé om ett perfekt fotoprojekt eller reportage? Tycker du om att porträttera människor eller är din specialitet att ta roliga och annorlunda ”selfies”? I fototävlingen Picture Scandinavia har du möjlighet att tävla med det som passar dig bäst utifrån de olika teman som kommer att lanseras löpande under tävlingsperioden.

Picture Scandinavia är till för fotografer på alla nivåer som vill vara med och tävla och utveckla sitt fotograferande. Under tävlingsperioden kommer nya tävlingsteman att släppas löpande, och man väljer själv om man vill vara med i en, flera eller alla kategorier. Kopplad till varje tema finns en mentor, som är expert på just det området. Mentorn bidrar med sina tips och råd och deltar även i urvalet och nomineringen i kategorin.

De tre första kategorierna är: Iscensatt porträtt med mentor Martin Bubandt, Gatufotografi med mentor Christina N Andersen, och Oväntad Selfie med mentor Bobby Anwar. Ytterligare tre kategorier lanseras på tävlingssidan inom kort.

– Canon har som ambition att inspirera fotografer att ta nästa steg i sitt fotograferande, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Genom Picture Scandinavia ger vi fotografer en möjlighet att utvecklas, inspireras och lära. På picturescandinavia.com har du också möjlighet att ta reda på hur man kan få sina bilder publicerade mot ekonomisk ersättning, säger Roel Lammers, Marknadschef på Canon Svenska AB.

Förstapriset under varje tema i tävlingen är en Canon EOS 70D, och andrapriset är en PowerShot G1 X Mark II. För totalvinnaren väntar ett ”Grand Prix” i form av en Canon EOS 5D Mark III. Samtliga pristagare har även möjlighet att licensiera sina bilder och få provision genom bildbyrån 123RF

Mer information och tävlingsvillkor hittar du här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.