CANON LANSERAR EOS 80D OCH 18-135 MM-OBJEKTIV

Nyheter 19 feb 2016

Nu har Canon lanserat EOS 80D som ersätter EOS 70D. Nykomlingen erbjuder bland annat en 24,2 MP CMOS-sensor, ett nyutvecklat autofokussystem och en seriebildtagningshastighet på upp till 7 bilder per sekund. I samband med lanseringen av EOS 80D passar dessutom Canon på att lansera ett nytt 18-135 mm-objektiv som ska fungera lika bra i stillbilds- som i filmsammanhang

CanonEOS80D-fram-Wordpress

Om du köpte din Canon 70D 2013 så kan det nu vara läge att byta upp dig, för nu är efterföljaren EOS 80D lanserad. Den här gången har man satsat på en kamera som verkligen ska tilltala alla med både stillbilds- och filmambitioner.

CanonEOS80D-bak-Wordpress

Under skalet återfinns en 24,2 megapixels CMOS-sensor, en DIGIC 6-processor, ett nytt autofokussystem med 45 korssensorer, och kameran erbjuder en seriebildtagningshastighet på upp till 7 bilder per sekund.

Samtidigt passar Canon på att presentera ett nytt universalobjektiv – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – med ny nanoteknik i ultraljudsmotorn (USM), och som tillval en Power Zoom Adapter (PZ-E1), vilken ska ge smidig zoomkontroll vid inspelning av filmer och för fjärrtagning via Wi-Fi.

AF-punkterna kan väljas individuellt, eller grupperas i områden för exakt fokusering eller spårning i ett stort område. I kombination med objektiv med små bländaröppningar fokuserar kameran via 27 f/8-kompatibla AF-punkter

CanonEOS80D-ovan-Wordpress

Det ordinarie ISO-omfånget ligger på ISO 100-16000, och kan utökas till ISO 25600. En 7 560-pixels RGB+IR-ljusmätningssensor mäter både synligt ljus och osynligt infrarött ljus för att åstadkomma korrekta exponeringar. Flimmeravkänning ska dessutom säkerställa konsekvent exponerade bilder i flimrande konstgjord belysning. En ny inställning för vitprioritet dämpar även varmare toner.

Sökaren täcker 100 procent av bildrutan och visar aktuella inställningar. Via den tryckkänsliga och vinklingsbara tretumsskärmen kan du sedan styra filminspelning, direktvisning, eller få snabb åtkomst till funktioner.

EOS 80D erbjuder filminspelning i Full HD-upplösning, och både AF‑hastighet och AF-spårningskänslighet kan justeras för att passa filmens stil. Möjligheten att spela in med 60p i MP4-format kan locka mer vana videofilmare som vill ha ett professionellt resultat och kunna få ett långsammare händelseförlopp, men ändå kontrollera fokus. Hörlurs- och mikrofoningångarna i EOS 80D ger dessutom kontroll över ljudet.

Med Canons app Camera Connect kan EOS 80D användas för fjärrtagning via smartphones eller surfplattor. Inbyggd Wi-Fi och dynamisk NFC gör att det går att ansluta till och dela JPEG-bilder i full upplösning till smarta enheter. Kameran kan även anslutas till och styras via en PC, utan att någon trådlös router krävs.

CanonEOS80D-CanonEF-S18-135mmf3_5-5_6IS_USM-Wordpress

I samband med lanseringen av EOS 80D så passar Canon på att lansera objektivet EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM. Nykomlingen har en autofokus som är anpassad både för film och stillbild, och har ett brännviddsomfång som erbjuder både vidvinkel- och närbilder. Det här är Canons första objektiv med USM-nanofokusteknik och enligt företaget blir resultatet jämn och tyst autofokusering för filmer, och blixtsnabb hastighet för stillbilder. Den nya Power Zoom-adaptern PZ-E1 är ett kompakt och lätt tillbehör till det nya objektivet, och ger smidig fingertoppshantering av zoomen vid filminspelning.

Canon EOS 80D och 18-135 mm-objektivet kommer att börja säljas den 25 mars, medan du får vänta till i juni innan du kan köpa Power Zoom-adaptern.

Följande cirkapriser gäller för de nya produkterna:

Canon EOS 80D: 12 530 kronor.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM: 5 630 kronor.

Power Zoom Adapter PZ-E1: 1 460 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.