Phottix Mitros+ – TTL-blixt med inbyggd radiobaserad blixtutlösare

Nyheter 4 Nov 2013

Är du sugen på en ny blixt, men vill slippa en massa extra tillbehör för att fjärrstyra den och andra blixtar i ditt system? Då kan Phottix Mitros+ vara lösningen

Phottix Mitros+

Den externa blixten Phottix Mitros lanserades tidigare i år, och nu kommer uppföljaren med ett plus i slutet av namnet. Nykomlingen är inte bara en kamerablixt, utan tillför även en rad nya funktioner som vanligtvis hanteras med separata enheter. Med Mitros+ kan du nämligen kontrollera och styra andra externa blixtar via radiosignal. Blixten har nämligen en inbyggd Phottix Odin-sändare.

Ska du använda den nya blixten på traditionellt vis så kan det vara bra att känna till att den även har inbyggda Phottix Odin- och Strato II-mottagare, vilket alltså innebär att den fungerar ihop med många av de existerande blixtutlösarna från Phottix.

Priset i butik ligger på cirka 4 000 kronor, och den kommer till en början att säljas i en Canon-variant. Nikon-varianten kommer något senare.

Mer information hittar du hos distributören Molfo, och tillverkaren Phottix.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.