Ny Sony-blixt för Alpha-kamerorna

Kringutrustning 20 apr 2011

Sony har annonserat att företaget inom kort kommer att lansera den externa blixten HVL-F43AM. Den kommer att gå att använda ihop med Sonys systemkameror i Alpha-serien, och erbjuder en effekt på GN43 (vid 105 mm, ISO 100). Dessutom ingår Quick Bounce-systemet som den nya blixten delar med den något kraftfullare modellen HVL-F58AM, vilken introducerades redan 2008. Quick Bounce gör att blixthuvudet snabbt kan justeras för liggande eller stående bildkompositioner med bibehållen skuggposition oavsett kameraorientering.

HVL-F43AM kan användas ihop med Sonys trådlösa radiokontroll som finns i modellerna A900, A850 och A700, vilket gör det möjligt att separat göra inställningar för upp till tre blixtaggregat.

Blixten drivs av fyra AA-batterier och kräver, enligt information från Sony, endast 2,9 sekunder för att återladdas efter en full urladdning. Dessutom bör nämnas att HVL-F43AM är damm och fuktresistent, vilket underlättar vid fotografering utomhus.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.