SVENSKA PROFOTO SLÄPPER NYTT Forma ljuset med Profoto A1

Nyheter 26 sep 2017

Profoto lanserar nu A1, som är en kompakt kamerablixt vars ljus går att anpassa med hjälp av ljusformare.

Profoto A1 har ett runt huvud som ger en jämn och mjuk avtoning av ljuset, vilket enligt tillverkare gör det enkelt att skapa en vacker och naturlig belysning. Dessutom ingår ett magnetiskt tillbehörsfäste och tre specialanpassade A1-ljusformare som går lätt och snabbt att klicka på och av – Dome Diffuser, Wide Lens och Bounce Card. Ljusformarna kan även användas ihop, vilket ger ännu fler kreativa möjligheter. Med A1:s inbyggda LED-inställningslampa kan man enkelt ställa in ljuset och få en tydlig uppfattning om hur ljus och skuggor fungerar ihop.

A1:s användargränssnitt är stort, tydligt och avskalat, för att man enkelt ska komma igång utan att behöva läsa långa bruksansvisningar. För att underlätta användningen har A1 även inbyggd AirTTL-funktion. Med AirTTL och HSS kan man snabbt och enkelt få professionella resultat, och med fjärrkontrollen kan man enkelt koppla upp sig mot andra Profoto-blixtar och styra dem från sin A1-blixt.

Profoto A1 fungerar även effektivt som fristående blixt. A1 har ett eget inbyggt litiumjonbatteri med hög kapacitet som räcker upp till fyra gånger längre än AA-batterier utan någon försämring av prestandan, liksom en laddare som snabbt laddar upp batteriet igen. Laddtiden är dessutom väldigt kort: bara 1,2 sekunder vid full effekt.

Profoto A1 börjar att levereras för Nikon och Canon, och under 2018 kommer även en variant för Sony. Cirkapriset ligger på 990 euro, det vill säga ungefär 10 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.