Di700 – nytt flaggskepp från Nissin

Nyheter 3 jun 2013

Nissins nya flaggskepp, Di700 är nu på väg till norden. Det är en välutrustad blixt helt anpassad till systemkameror från Canon, Nikon och Sony.

Nissin Di700

Nissin Di700 är utrustad med en zoomreflektor som täcker området 24-200 mm (16mm vid användning av inbyggd vidvinkelskiva), och autozoomens område har utökats jämfört med tidigare modeller, vilket gör att ledtal 54 nås vid maximal telezoom på 200 mm.

Efter önskemål från användare har den nya blixten försetts med en ny knapp för att frigöra huvudet för rotation, och det kan nu vridas 180 grader i sidled och 90 grader i höjdled. Utöver det kan det vridas 7 grader nedåt för att ge en riktig ljusbild även vid makrofotografering.

Ytterligare en intressant funktion i den nya blixten är stödet för höghastighetssynkronisering ned till 1/8000 sekund på de kameror som har den funktionen.

Vidare stödjer Di700 Canon E-TTL och E-TTL II, Nikon i-TTL, och Sony ADI/P-TTL. De olika slav-inställningarna ger en mängd olika trådlösa möjligheter.

Blixten har en återuppladdningstid på mellan 0,1 och 4 sekunder, och klarar mellan 200-1 500 blixtar per batteriladdning.

Di700 har även en ingång för Nissins Powerpack som ger snabb uppladdning och ett stort antal blixtar. Den har dessutom ett synkuttag för studioblixtsystem.

Blixten har Nissins system för snabbt batteribyte där man byter alla fyra batterier samtidigt (AA-batterier) med en lös batterihållare (extra tillbehör).

Nissin Di700 finns med fattningar för Canon, Nikon och Sony, och börjar levereras i augusti. Riktpriset ligger på 1 795 kronor.

Övriga specifikationer

• Färgtemperatur: 5 600 Kelvin

• Trådlösa lägen: Trådlös TTL-slav, trådlös slav utan TTL

• Exponeringskompensation:  -2 till +2 EV i halva steg

• Exponeringskontroll:  Synkronisering kan väljas med 1:a eller 2:a ridån, höghastighets-synkronisering, röda-ögon-  reducering (förblixt), synkronisering med lång  slutartid (endast Nikon).

• AF hjälpljus: 0,7 – 6 meter

• Manöverpanel: LCD färg

• Kontakter: Ingång för Powerpack, PC terminal, 3,5 mm synkkontakt

• Tillbehör: Mjuk väska och ställ (ingår)

• Storlek: 40 x 75 x 115 mm

• Vikt: 350 gram (utan batterier)

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.