Panasonic släpper nya resekameror

Kompaktkameror 1 feb 2011
Panasonic Lumix TZ20
Panasonic Lumix TZ20

Panasonic Lumix TZ20 är efterföljaren till TZ10, som lanserades förra året, och den kan sorteras in under det så kallade resesegmentet med kameror som erbjuder en kombination av litet format och stort zoomomfång. Precis som föregångaren så har TZ20 en inbyggd GPS vilken kan geotagga alla dina bilder. Funktionen är bland annat kompatibel med Flickr, Panoramio och Locr. Enligt Panasonic har man i årets modell dessutom förbättrat GPS-funktionen, och gjort den snabbare, samt utökat antalet landmärken till över en miljon.

TZ20 är utrustad med ett 16x optiskt vidvinkelobjektiv från Leica på motsvarande 24-384 mm, och en tryckkänslig 3-tumsskärm.

Dessutom hävdar Panasonic att kameran är 49 procent snabbare än föregångaren och dessutom är ännu bättre på att motverka oskärpa i bilderna med hjälp av en ny optisk bildstabilisator (POWER O.I.S.). Med den nya funktionen Intelligent Burst Shooting är det dessutom möjligt att ta fina seriebilder då kameran anpassar sig efter motivets rörelse och anpassar hastigheten därefter.

Panasonic Lumix TZ18
Panasonic Lumix TZ18

På en bra semester bör man naturligtvis kunna spela in videosekvenser i full-HD (1920 x 1080), vilket TZ20 klarar. Samtidigt gör det nya programmet Lumix Image Uploader det möjligt att ladda upp filmklippen direkt på YouTube, samt ladda upp bilder till Facebook.

TZ20 kan även ta 3D-bilder, vilka sedan kan visas på exempelvis en TV som kan återge 3D-bilder.
Samtidigt med TZ20 släpper Panasonic även en lillebror som man valt att döpa till TZ18. Det är i grunden samma kamera som TZ20, men en lågprisvariant för den som klarar sig bra utan GPS, full-HD-video (TZ18 klarar endast upplösningen 720p) och touchskärm.

Prislappen för TZ20 hamnar på ca 3 600 kronor, medan du kan få lillebror TZ18 för knappa tusenlappen mindre.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.