Panasonic lanserar superzoomkamera med CMOS-sensor och höghastighetsläge

Nyheter 13 aug 2010
Panasonic Lumix FZ100

Lumix FZ100 erbjuder bland annat ett 24x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 25-600 mm och en 14,1-megapixels CMOS-sensor. Det sistnämnda gör bland annat att kameran klarar att filma i full-HD-upplösning, och dessutom erbjuder en högsta seriebildtagningshastighet i högsta upplösning på hela 11 bilder per sekund upp till 15 bilder. Om kravet är autofokus vid varje bild så sänks dock hastigheten till cirka 5 bilder per sekund i högsta upplösning, men även det får betecknas som hög prestanda. Kan du tänka dig att gå ner i upplösning till 3,5 megapixlar så erbjuds dessutom hastigheten 60 bilder per sekund.

I och med lanseringen av FZ100 har Panasonic även passat på att uppdatera det intelligenta autoläget (iA). Läget innehåller numera även funktionen Motion Deblur som kombinerar uppdaterade versioner av funktionerna Intelligent ISO och Intelligent exponering. Resultatet ska, enligt pressmeddelandet vi tagit del av, resultera i högsta möjliga slutarhastighet i varje situation.

På baksidan av kameran återfinns LCD-skärmen som mäter tre tum och är utrustad med 460 000 pixlar. Skärmen är dessutom vinklingsbar, vilket öppnar upp för fotografering i lite annorlunda bildvinklar.

Precis som en del tidigare Lumix-modeller så är även FZ100 utrustad med en ansiktsigenkänningsfunktion som kan hålla reda på specifika ansikten för att automatiskt fokusera just på dem. Dessutom återfinns funktionen Intelligent Scene Selector, som automatiskt väljer en av sex motivprogram beroende på fotograferingssituation.
Lumix FZ100 har börjat säljas när du läser det här, till ett uppskattat slutkundspris på cirka 6 000 kronor.

Missa inte testet av Panasonic Lumix FZ100 i DigitalFoto 10-2010 som kommer ut i butik den 7 september.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.