Casio lanserar efterföljare med HDR-funktion

Kompaktkameror 1 feb 2011
Casio  Exilim EX-ZR100
Casio Exilim EX-ZR100

En av de senaste kamerorna från Casio heter Exilim EX-ZR100, och det är efterföljaren till EX-ZR10 som lanserades förra året. Casios trumfkort inom kameravärlden har alltid varit kamerornas extrema höghastighetslägen, och med processorn i EX-ZR100 – Exilim Engine HS – går det att ta HDR-bilder på fri hand direkt i kameran genom ett enkelt tryck på avtryckaren. Casio kallar funktionen för HDR-ART, eftersom resultatet ger en konstnärlig känsla. HDR-Art-funktionen i EX-ZR100-modellen är förbättrad ytterligare jämfört med motsvarande funktion i EX-ZR10.

Det som händer när man trycker ner avtryckaren i HDR-Art-läget är att kameran tar tre bilder vid olika exponeringar och sedan sammanfogar dessa till en HDR-bild med stort dynamiskt omfång. Resultatet blir en bild där mörka partier håller sig mörka och ljusa håller sig ljusa. HDR ART-funktionen lägger sedan till vald konsteffekt på bilden. Funktionen kan dessutom användas i tre olika lägen helt efter användarens smak – Stark, Standard och Ljus.

Dessutom kan nämnas att EX-ZR100 är utrustad med en CMOS-sensor på 12,1 megapixlar, en optisk bildstabilisator, och ett 12,5x zoomobjektiv på motsvarande 24-300 mm.

Bland övriga funktioner noteras även det vanliga seriebildtagningsläget som erbjuder en högsta hastighet på upp till 30 bilder/sekund i full upplösning. Om du kan nöja dig med lägre upplösning så erbjuds dessutom seriebildtagningshastigheter på upp till 1 000 bilder per sekund. Du bör inte heller missa panoramafunktionen med vilken du kan skapa 360-graders panoramabilder. Kamerans full-HD-filmläge (1920 x 1080) med både stereoljud och möjlighet till optisk zoom och autofokus är också väl värd att nämna. Dessutom kan du ta 10 megapixels stillbilder under pågående filmning.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.